MENIU

Crima de la CARACAL. Criminalist: „Anticipam că Dincă va lua 30 de ani. În SUA primea închisoare 99 de ani”

Criminalul Gheorghe Dincă va face închisoare 30 de ani. Foto/Inquam

Tudorel Butoi spune că era de așteptat ca Gheorge Dincă să primească 30 de ani de închisoare. Criminalistul este de părere că cele două fete nu mai sunt în viață și afirmă că, în SUA, Dincă ar fi primit o pedeapsă mult mai mare.

„Preconizam că va primi exact 30 de ani pentru că vorbim de dublă crima, ucidere prin cruzimi, pentru că avea aparatură de topire și crime comise prin intenție. Sunt probe suficiente, doveditoare. Atât se poate da în Romania. Să fie sănătos, să-i ducă!

Fără discuție că fetele nu mai sunt în viața. Cele două nu sunt fete de profil pentru a ieși pe stradă pentru a practica prostituția. Dacă făceau așa ceva, fugeau imediat la poliție ca să-l denunțe imediat. La 36 de ani de stat față în față cu astfel de criminali, nu-l mai cred pe dincă. Nu există crimă perfectă, știm deja asta.

Ofițerii de criminalsitică vor mai putea face alte legături. Problema care ne-a ținut în loc a fost faptul că acest caz a fost lucrat prost. Cum să stai la ușa suspectului și astepți să se facă dimineață până să intri?

Ce să spună un apărător. Orice faptă și orice criminal au dreptul la apărare. Se încearcă lucruri care să-l pună într-o lumină mai favorabilă. Instanța a chibzuit bine. Sentința am anticipat-o. În SUA îi dădea 99 de ani.

Personalitățiule se nunațează în funcție de împrejurări și de victime. Gheorghe Dincă face parte din galeria criminalilor în serie, prin specificitatea acțiunilor sale. Pentru mine, cazul este clar. Dincă a greșit profund profilul celor două fete, pe care credea că le poate lua ca să practice prostituție cu el”, a declarat criminalistul Tudorel Butoi pentru Realitatea Plus.