MENIU

Cazurile noi de COVID s-au înmulțit alarmant. Raed Arafat: ”Anumite tendințe de creștere se văd și la decese”

Șeful Departamentului pentru Situații de Urgență - Raed Arafat a atras atenția, după ce numărul de cazuri noi a ajuns la 345, că anumite tendințe de creștere care se văd și la decese și la numărul pacienților în terapie intensivă.

"Există creștere, astăzi am avut 345 de cazuri, procentul din teste este mai crescut - 3 la sută, 4 la sută din totalul testelor este pozitiv, după ce ne stabilizaserăm la doi la sută. Nu suntem într-un trend descendent, suntem chiar cu anumite tendințe de creștere care se văd și la decese și la numărul pacienților în terapie intensivă. Lucrurile sunt active și apar cazuri. Cu cât apar mai multe cazuri, apar mai multe cazuri de terapie intensivă, apar mai multe decese", a declarat Raed Arafat miercuri seara, la un post TV.

"Această creștere trebuie să fie controlabilă. Trebuie să urmărim pe mai multe zile, să vedem: rămânem aici, începem să scădem, continuăm să creștem. Aici o să ne dăm seama care este situația", a spus șeful DSU.

Șeful DSU Raed Arafat a mai declarat că dacă numărul cazurilor noi de COVID-19 va fi prea mare, românii care aleg să-și petreacă vacanțele pe litoralul bulgăresc vor risca să stea în izolare 14 zile la revenirea în România.

Numărul cazurilor confirmate de coronavirus din România a crescut miercuri la 22.760, după raportarea a 345 de noi infecții. De asemenea, de la ultima raportare oficială au mai fost înregistrate alte 14 decese din cauza COVID-19.

Este cel mai mare număr de noi cazuri de infectare înregistrat în România din 7 mai, semn că un nou vârf de infectări are loc pe fondul relaxării măsurilor restrictive.

În intervalul 16.06.2020 – 17.06.2020 au fost înregistrate 14 decese (7 bărbați și 7 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Bacău, Bistrița-Năsăud, Botoșani, Buzău, Cluj, Galați, Ilfov, Mehedinți, Suceava, Timiș, Vaslui și Vrancea.

Mai multe articole despre:
raed arafat coronavirus