MENIU

Crăciun sub semnul pandemiei, mii de șoferi, inclusiv români, blocați la granița marină dintre Anglia și Franța

Crăciun sub semnul pandemiei, mii de șoferi, inclusiv români, blocați la granița marină dintre Anglia și Franța

Mii de șoferi de camion, între care și mulți români, au petrecut Crăciunul blocați în portul britanic Dover, în condițiile în care autoritățile franceze nu permit traversarea Canalului Mânecii fără un test COVID negativ. 

Pompieri francezii au adus 10.000 de teste rapide care pot depista chiar și noua tulpină de coronavirus, din cauza căreia întreaga Europă este în stare de alertă.

Mulți șoferi au fost nevoiți să doarmă în mașini nopți la rând, iar unii au fost chiar amendați pentru parcare neregulamentară. Un șofer român de TIR a relatat, la Realitatea Plus, că se află în vamă de luni și încă nu a reușit să treacă în Franța, pentru că și după efectuarea testului COVID sunt cozi. 

O echipă a Ambasadei Române de la Londra și de voluntari a fost joi seară în regiunea Dover pentru a-i informa pe românii blocați în zonă cu privire la procedura de testare. Echipa consulară a depus demersuri pentru facilitarea deplasării acestora către punctele de testare, a distribuit apă și alimente și a acordat asistență la fața locului celor care și-au pierdut documentele, a transmis Ministerul de Externe.

 

Mai multe articole despre:
Craciun noua tuplina covid UK franta granita dover