MENIU

Cozmin Gușă, după raportul MCV: "O mare minciună". Ce-a spus despre Ana Birchall

Consultantul politic Cozmin Gușă a comentat decizia Comisiei Europene, care menţine MCV pentru România întrucât la ultimul raport a constatat o involuţie faţă de progresele înregistrate în anii precedenţi. 

Totodată, Cozmin Gușă s-a referit și la afirmațiile făcute de ministrul Justiţiei, Ana Birchall, care a declarat, referindu-se la Raportul MCV, că, din punctul de vedere al activităţii MJ, pe mandatul său, se remarcă într-o manieră pozitivă demersurile pe care le-a promovat.

"Am ascultat-o pe doamna, domnisoara de la Justitie. O doamna cu alura de domnisoara, ca sa ma exprim voalat apropo de lipsa de consistenta pe care o are. Eu ma asteptam sa fie revoltata in calitate de ministru al Justitiei, prin comparatie cu doua tari din zona, Bulgaria, respectiv Croatia. Problemele de coruptie macro in Bulgaria sunt atat de mari incat nu stiu cum celor din Comisia Europeana nu le pusca urechile cand analizeaza concluziile acestui mecanism. In Croatia este aproape la fel, poate cu un semiton mai jos.

Romania sufera de un tratament diferentiat. Faptul ca suntem cu un guvern demis prin motiune, faptul ca nu ne-am invrednicit sa punem piciorul in prag, faptul ca ne compara cu vecinii din jur, care sunt duri si devin respectati la Bruxelles, toate astea ne creeaza aceasta pozitie de ghiocel. Stam cu mainile in fata si cu capul plecat. Sigur ca e coruptie in Romania, dar nu mai mare decat cea din Franta. Nici mai mare decat cea din Germania", a spus Cozmin Gușă la Realitatea TV.

Apoi a continuat: "In Bulgaria, Doamne fereste sa ai probleme, pentru ca de la camarila din jurul lui Borisov pana la oamenii lui Putin, nu te poti misca. Daca si-au pus energia pe tine si ai afaceri prin Bulgaria, nu mai scapi.

Este o mare minciuna cu raportul MCV. Atentie! Comisia Europeana, daca voia sa fie corecta, trebuia sa spuna: "Sectia Speciala trebuie desfiintata doar dupa ce va investiga toate excesele din justitia romaneasca, de la nivelul DNA, DIICOT".

Degeaba au pus-o pe Kovesi procuror sef european, fara ca ea sa ne spuna in tara in ce fel a defavorizat unele firme romanesti si a favorizat unele corporatii multinationale, pentru ca asa i s-a dictat de la Bruxelles sau din alta parte. A, ca a luptat si impotriva coruptiei, desigur! Kovesi a avut si activitati contra coruptiei, unele de aplaudat. Dar a avut si multe excese prin intermediari gen Portocala, Onea si asa mai departe, sunt cateva zeci de procurori care si-au batut joc de justitie in Romania, iar Kovesi nu a decontat asta".

"Deci, Comisia Europeana trebuia sa spuna sa pastram Sectia Speciala pana lamurim cati oameni au fost nenorociti de excesele justitiei in Romania. Dupa aceea, prin 2024, o desfiintam. Nu prostioare din astea", a mai afirmat Cozmin Gușă, la Realitatea TV.

Mai multe articole despre:
Cozmin Guşă Ana Birchall raport MCV