MENIU

Cozmin Gușă: Năstase nu trebuia numit "mincinos" și băgat în dubă. Greșeli mari ale polițiștilor

Cozmin Gușă susține că tratamentul aplicat de polițiști marelui tenismen Ilie Năstase după ce a fost prins băut a volan, respectiv după ce a fost prins fără permis - întâi încătușarea și chestionarea excesivă, apoi transportarea sa cu duba la secție - este un abuz clar de comportament din partea oamenilor legii, care vor să demonstreze ”fapte de vitejie” în special în fața vedetelor.

La câteva ore după ce fusese prins conducând cu alcoolemie 0,05, Ilie Năstase a fost din nou oprit de polițiști în trafic deoarece se deplasa cu scuterul fără permis.

”L-au testat din nou. A ieșit zero. Ilie nu bea. El a venit cu scuterul în baza permisului de conducere din Monte Carlo, care este internațional. Din punctul lui de vedere a fost în legalitate. Se face iar tam-tam. Eu îi înțeleg pe cel de la Poliție. Nu toată ziua li se întâmplă să-l pună pe caldarâm pe Năstase, să-l testeze anti-drog. Puteau să discute cu el. Nu să-l bage iar în dubă. Astea sunt greșeli, ca azi-noapte”, a declarat Cozmin Gușă, la Realitatea TV.

Ilie Năstase n-a suportat că polițiștii l-au numit ”mincinos”, a spus consultantul politic. ” El nu suportă asta. El a zis că a băut trei beri și l-au făcut 'mincinos' că a zis asta. 'Nu ai băut trei beri, că noi te-am văzut'. După ce l-au pus la pământ, au pus genunchiul pe el, l-au violentat. Să fii tratat în felul ăsta e foarte neplăcut".

Un bun polițist ar trebui să știe să discute cu oamenii, a subliniat Cozmin Gușă.

”Suntem cetățeni egali, dar dacă întâlnești o personalitate ca Ilie Năstase, exprimarea nu e să-l faci 'mincinos'. Nu așa se face. Acum (Ilie Năstase, n.r.) își așteaptă un avocat. Trebuie să se ocupe cineva de asta. Nu a omorât pe nimeni. A recunoscut că a băut trei beri. Nu îl ții pe un om care are 72 de ani prin beciurile alea de pe Udriște”, a mai atras atenția consultantul politic. 

Cozmin Gușă a avut o intervenție la Realitatea TV și vineri dimineață, după ce Ilie Năstase fusese oprit prima dată de polițiști în trafic.

Gușă: Năstase a fost umilit. Încătușarea lui, abuz de comportament al polițiștilor

”Scandalul cu Ilie Năstase mi se pare o mostră a felului în care se acționează haotic. Suntem prieteni. Pot spune că este mereu foarte politicos, în regulă cu toată lumea. Așa cum a descris treburile, a fost jignit”, spune consultantul politic.

Gușă este de părere că echipajele de poliție l-au pândit pe Ilie Năstase încă de când acesta se afla la masă cu alți doi foști mari tenismeni.

”A stat la masă împreună cu doi foști mari tenismeni. Echipajele l-au pândit. El a recunoscut - a băut trei beri. A fost făcut 'minicions' de mai multe ori. I-a sărit țandăra. La această șarjă a lui, l-au luat, l-au pus cu capul de caldarâm, i-au pus cătușele, l-au aruncat într-o mașină și l-au ținut câteva ore, l-au chestionat chiar și legat de consum de droguri, deși n-avea legătură. La final ce au descoperit? Că avea alcoolemie de 0,05”, explică acesta.

Desfășurarea de forțe ne arată că în Poliția Română, pe lângă oameni care-și fac datoria, sunt și fel de fel de angajați care vor să demonstreze fapte de vitejie mai ales împotriva vedetelor, afirmă consultantul politic.

”Trebuie discutat asta, dacă mai există o fărâmă de luciditate la MAI. Este clar un abuz de comportament al polițiștilor”, susține Cozmin Gușă.

Ilie Năstase a fost încătuşat de poliţişti vineri dimineaţă după ce a fost prins băut la volan şi ar fi refuzat să meargă pentru recoltarea de probe biologice.

În jurul orei 4.45, pe Şoseaua Nordului, în zona ambasada Chinei, polițiștii Brigăzii Rutiere au oprit pentru control un autoturism condus de Ilie Năstase, transmite Realitatea TV.

Întrucât Ilie Năstase se afla într-o vizibilă stare de ebrietate, i s-a solicitat să fie testat cu aparatul alcooltest, moment în care a devenit recalcitrant, a adresat injurii polițiștilor, motiv pentru care a fost încătuşat şi condus la sediul INML pentru recoltarea de probe biologice.

Într-o intervenție telefonică la REALITATEA TV, fostul tenismen a susținut că a fost agresat fizic de polițiștii care l-au reținut în urmă cu câteva ore pentru că era băut la volan. Ilie Năstase are de gând să meargă să scoată un certificat medico-legal și să își ceară dreptatea la CEDO. Ba mai mult va cere și plata unor despăgubiri de două milioane de euro.

Ilie Năstase, două dosare penale în câteva ore

Mai multe articole despre:
poliţie trafic Cozmin Guşă Ilie Năstase