MENIU

Cozmin Guşă: Lumea serioasă a devenit o minoritate în ţara asta

"Oamenii de treabă sunt mai puţini ca număr decât oamenii care nu sunt de treabă, nu neapărat că ar vrea să facă lucruri rele, dar nu-i mai duce capul şi sunt disperaţi", a declarat Cozmin Guşă, la Realitatea TV, făcând referire la societatea românească.

"Poporul, per ansamblu, nu-l iubesc, pentru că am văzut de ce e în stare", a spus Guşă.

Consultantul politic a vorbit despre defectele conaţionalilor. 

"Noi nu ne putem întări ţara pentru ca marea masă de votanţi este îndobitocită. Asta e realitatea. Nu mai citesc, se isterizează, cum se entuziasmează. De aici trebuie să vină soluţia. Noi ne uităm la politicieni. Şi-au trăit traiul, şi-au mâncat mălaiul, ăsta e rezultatul. Românii deştepţi, care se informează, sunt o minoritate. Nu putem pupa în fund poporul român. Nu sunteţi nici frumoşi, nici deştepţi. Nici nu vă mai spălaţi. Lumea serioasă a devenit o minoritate în ţara asta. Oamenii de treabă sunt mai puţini ca număr decât oamenii care nu sunt de treabă. Iubesc mulţi oameni din ţara asta şi iubesc ţara. Partea proastă e că am adus prostia la suprafaţă. Mita electorală înseamnă să faci apel la prostia omului", a zis Cozmin Guşă.

"Mai avem ceva, să nu ne păcălim unii pe alţii. Din ce în ce mai puţin activi, îmbătrânim cu toţii. Să fim sinceri. Entuziasmul băiatului meu e dublat de naivitate, are 20 de ani, şi de o lipsă de lecturi, chiar dacă citeşte mai mult decât colegii lui. Nu a citit suficient până acum, că nu era moda. Cu toate eforturile lui, nu va reuşi să fie la acelaşi nivel la care erau vârfurile generaţiei mele când au terminat o facultate, din păcate. Eu îl laud, mă mândresc cu el. Studiază în străinătate. Dar sunt realist, aşa e generaţia lor. Eu mă mândresc cu el, face performanţă la şcoală, în judo", a spus Guşă.

În finalul emisiunii "Realitatea Românească", Cozmin Guşă a vorbit încă o dată despre cel care a fost fotbalistul Didi Prodan, un caracter rar într-o lume aspră a fotbalului.

"Am oameni cu care colaborez, care mă inspiră. Am mulţi prieteni care se bazează pe mine, nu vreau să-i dezamăgesc. Situaţia e albastră. Vreau să le reamintesc românilor de Didi Prodan. A fost un român curat. A lăsat în urmă o familie frumoasă. A fost o pată de culoare pentru mişcarea fotbalistică. A fost un om simplu. Voi merge la înmormântarea lui, deşi e foarte greu pentru mine. O să mai plângem încă o dată pentru cineva care merită lacrimile noastre. Dar, cum a zis el, lacrimile nu ajung", a încheiat Guşă.

 

 

 

Mai multe articole despre:
Cozmin Guşă