MENIU

Cozmin Guşă: Iohannis e într-o situaţie neobişnuită şi neaşteptată. Sper să fie asistat cum trebuie

<p>KLAUS IOHANNIS </p>

"Domnul Klaus Iohannis e ca un avion care era tot timpul un prototip şi nu se aştepta că trebuie să şi zboare. Domnul Iohannis trebuie să şi zboare acum", spune consultantul politic Cozmin Guşă, care a folosit această comparaţie pentru a explica situaţia neobişnuită în care se află preşedintele ales.

Klaus Iohannis se află într-o situaţie neobişnuită şi neaşteptată, odată cu alegerea în funcţia de preşedinte al României, crede consultantul politic Cozmin Guşă, care îşi exprimă speranţa că viitorul şef al statului va fi asistat cum trebuie.

"Atât Klaus Iohannis, cât şi Victor Ponta se află în faţa unor situaţii neaşteptate şi neobişnuite, vorbesc din punct de vedere uman, şi nu instituţional. Dacă e să facem o comparaţie între ei şi nişte avioane, domnul Iohannis e ca un avion care era tot timpul un prototip şi nu se aştepta că trebuie să şi zboare. Domnul Iohannis trebuie să şi zboare. Din fericire pentru dânsul, nu trebuie să zboare chiar de mâine - l-am văzut foarte determinat într-o conferinţă de presă în care dădea sarcini lui Traian Băsescu şi parlamentului. E în regulă din punct de vedere al conţinutului, e coerentă cu campania dânsului, să se mai gândească în schimb la construirea relaţiei cu cele două entităţi, cu Băsescu care până pe 21 decembrie reprezintă instituţia prezidenţială şi cu parlamentul cu care va trebui să colaboreze. E într-o situaţie neobişnuită şi neaşteptată pentru dânsul şi sper ca să fie asistat aşa cum se cuvine, şi nu amatoristic, pentru ca să poată să îşi ducă la îndeplinire această misiune instituţională grea şi simbolic şi mai grea, având în vedere scorul cu care a câştigat şi participarea la vot", a declarat Cozmin Guşă luni, la Realitatea TV.