MENIU

Cozmin Guşă, despre criza de la MApN: "E jocul de-a GUVERDRAGNEA! Tudose nu e Grindeanu"

Judo. Cozmin Guşă anunţă modificări după Europeanul de la Varşovia

Cozmin Guşă, consultant politic, a comentat la REALITATEA TV demisia ministrului Apărării, Adrian Ţuţuianu, precizând că acesta este mai degrabă un joc politic care nu face decât să destabilizeze România. "Adevărul este că ne jucăm cu România de dragul lui Dragnea! Dar Tudose nu este Grindeanu", a declarat Cozmin Guşă, precizând că avem de-a face cu "jocul de-a GuverDragnea". 

Analistul politic Cozmin Guşă este de părere că PSD pare că nu prea mai poate să guverneze cu oamenii pe care îi are în prim plan, iar decizia ministrului Apărării, Adrian Ţuţuianu, este un gest "în afara unei guvernări responsabile". 

"Noi avem de-a face cu jocul de-a Guver-Dragnea. Dacă domnul Ţutuianu avea îndoilei legate de capacitatea sa de a conduce ministerul le-ar fi spus colegilor că este depăşit", a spus Cozmin Guşă, care a precizat că demisia vine mai degrabă în urma unor "discuţii de culise de la mare". "Miza asta cu înzestrarea nu poate să să afecteze salariile", a spus Cozmin Guşă. 

Cozmin Guşă: "Ne jucăm cu România de dragul lui Dragnea"

Ceea ce l-a alarmat pe Liviu Dragnea, spune consultantul politic, a fost faptul că premierul Tudose "a dovedit că este înfipt şi a căpătat respect public".  "Ţuţuianu părea să fie un politician mai de forţă în PSD şi a generat această criză care nu e legată de salarii, ci ca să genereze o criză la nivel guvernamental", a explicat Cozmin Guşă, care a dezvăluit faptul că ministrului Apărării i s-ar fi promis funcţia de prim-ministru.

Acesta a calificat demisia ca fiind un joc intern PSD, care vine din păcate "în plin proces de aşezare a României pe harta negocierilor NATO", moment în care ar fi avut nevoie de maximă coerenţă. "Nu am cum să nu mă întreb cum a ajuns PSD să accepte un joc minor de putere. PSD pare condus doar de politruci. Adevărul este că ne jucăm cu România de dragul lui Dragnea, dar Tudose nu este Grindeanu", a completat analistul politic.

Cât despre ce ar trebui să facă premierul, Cozmin Guşă a spus că trebuie să rezolve criza de la Ministerul Apărării.  "Premierul trebuie să-şi vadă de treabă, să rezolve rapidissim criza de la Ministerul Apărării ca să ducă la bun sfârşit acest plan ambiţios de repunere a României pe harta combatanţilor", a spus Cozmin Guşă", care a declarat că acest joc politic "pune sub semnul întrebării stabilitatea României". "Asta nu se face", a conchis analistul.

Ministrul Apărării şi-a depus DEMISIA, în scandalul salariilor din MApN. Premierul a acceptat-o

Reamintim că Adrian Ţuţuianu a anunţat şi-a depus demisia din fruntea Ministerului Apărării. La scurt timp, premierul a anunţat că îi acceptă plecarea din funcţie.

Ţuţuianu a declarat că a decis să recurgă la acesta după ce a făcut greşela de a nu comunica public eficient şi de nu îl informa pe premier de problema plăţii drepturilor salariale pentru militari. Potrivit unui comunicat al MApN, militarii nu îşi vor primi toate drepturile salariale la data de 15 septembrie, ci eşalonat. Şi preşedintele Klaus Iohannis s-a interesat de criza salariilor. Potrivit procedurii, demisia lui Ţuţuianu va ajunge la Cotroceni.