MENIU

Cozmin Guşă, după anunţul lui Ponta privind gazele de şist: Strategia energetică trebuie rescrisă

<p>COZMIN GUŞĂ</p>

Consultantul politic Cozmin Guşă a comentat la Realitatea TV declaraţia premierului Ponta privind inexistenţa gazelor de şist în România, precizând că, dincolo de impactul emoţional, anunţul are un efect practic direct, care constă în necesitatea rescrierii strategiei enrgetice.

"Nu l-am văzut pe premier, dar am citit monitorizarea emisiunii şi din acea monitorizare am văzut că în Victor Ponta şi-a cântărit foarte bine afirmaţiile. Felul în care a făcut această afirmaţie şi faptul că a repetat-o, ba chiar a întărit-o, ne arată că verdictul e unul serios. Dincolo de impactul emoţional, în special pentru telespectatorii Realitatea TV, care a mediatizat protestele împotriva exploatării gazelor de şist, aici e vorba despre lucruri srioase, unele legate de strategia energetică, care trebuie rescrisă, şi celelalte legate de angajamentele unor companii multinaţionale angajate în această direcţie a gazelor de şist", a spus Guşă.

"Din punct de vedere geoeconomic asta schimbă datele problemei, a investiţiilor. Ce rămâne în urmă, rămâne foarte multă energie consumată degeaba în mediul politic, foarte mulţi nervi şi stres al unor omeni din România care s-au văzut ameninţaţi. Afirmaţia mai arată totuşi o anumită problemă. Nu erau prea multe dovezi că gazele de şist ar exista şi atunci e posibil să fi fost doar un joc de scenă, precum privatizarea Oltchim", a spus consultantul politic.

În vreme ce a admis că afirmaţia lui Ponta ar putea să conteze electoral, Cozmin Guşă a subliniat că nu doreşte să o comenteze într-o astfel de cheie. "Afirmaţia trebuie analizată de către specialişti şi apoi trebuie modificată strategia energetică a României şi după aceea, după ce s-a terminat campania, o să ne dăm seama ce s-a întâmplat cu această energie irosită", a spus consultantul.

Mai multe articole despre:
România Victor Ponta Cozmin Guşă gaze de şist