MENIU

Cozmin Guşă: Cioloş îi este dator lui Klaus Iohannis

"Cioloş a devenit mare în România doar pentru că a vrut Klaus Iohannis." Asta crede consultantul politic Cozmin Guşă.

"Cioloş a devenit mare în România doar pentru că a vrut Klaus Iohannis." Asta crede consultantul politic Cozmin Guşă. Într-o intervenţie la Realitatea TV, acesta a adăugat că acum ar fi corect ca premierul să se implice în campania electorală. Guşă a comentat şi declaraţia preşedintelui potrivit căreia va respinge orice propunere de premier cu condamnări la activ.

"Noi astăzi avem Iohannis şi cetăţenii contra posibilelor excese ale reprezentanţilor statului. Practic, campania electorală a fost simplificată de Iohannis printr-un gest. Pe stânga este Liviu Dragnea, susţinut de PSD şi câţiva dintre cei doi-trei sateliţi, şi pe dreapta se va aşeza Dacian Cioloş, cu CV-ul pe care-l are, cu lucrurile pe care le-a făcut, cu cele pe care nu le-a făcut, pentru că are multe restanţe în acest an, dar are un parcurs foarte mare", a explicat consultantul politic.

Potrivit lui Cozmin Guşă, mesajul lui Klaus Iohannis legat de nesusținerea pentru funcția de prim-ministru a unui condamnat sau inculpat, "lucru spus cu tărie într-o Românie politică culpabilă", a aranjat într-un fel lucrurile. Consultantul politic se aşteaptă în continuare la gesturi din partea lui Klaus Iohannis, care să vizeze chiar și listele.

"Legat de Cioloş: să fim corecti. Cioloş a devenit mare în România pentru ca a vrut Iohannis. Cioloş a fost corect in relaţia cu Iohannis. Eu cred ca are o dificultate Cioloş care nu e legata de implicarea in politica, are o problema pentru ca probabil unii dintre apropiaţii sai sunt prin USR. E greu sa se gandeasca pentru partidul dominant", a spus Cozmin Guşă, la "Realitatea Românească".

Consultantul politic a vorbit şi despre alegerile din Republica Moldova. Asta în contextul în care, potrivit ultimului sondaj, în topul preferinţelor pentru prezidenţiale se află candidatul pro-rus, Igor Dodon. Lucru care poate afecta legătura cu România, a mai declarat Cozmin Guşă.

"Am văzut sondajul, mi-a atras atenţia. Este corect şi convergent. Jocul în Moldova ne priveşte şi ne interesează foarte mult. Dacă acolo va câştiga cineva care vrea în continuare o discutie cu UE, de racordare sau integrare a Moldovei, asta se poate doar cu România la volan. Dacă va ajunge, că despre Dodon vorbesc, în cazul doi, este alta Din cei 7 candidati, cunosc 5, am stat cu ei de mai multe ori de vorba. Mai mult de jumătate, ca sa nu spun cifra exacta, sunt candidatii lui Vladimir Plahotniuc. El este un om care conduce Moldova din umbră", a mai spus Guşă. 

 
Mai multe articole despre:
Cozmin Guşă