MENIU

Cozmin Gușă: CNA este format din cozi de topor puse să execute ordine

Consultantul politic Cozmin Gușă susține că decizia de a suspenda emisia postului Realitatea TV timp de 10 minute a fost luată pentru că în Consiliul Național al Audiovizualului sunt niște oameni puși acolo special pentru a acționa la comanda politică. 

Într-o ediție specială "Talk News", la care au participat vedetele postului Denise Rifai, Anda Miron, Eli Roman, Marinela Mititelu, Rareș Bogdan și Edward Pastia, Cozmin Gușă a atras atenția că ceea ce s-a întâmplat în cazul Realitatea TV este doar unul dintre cele mai grave derapaje dintr-o serie mult mai lungă. 

"Acest gest al CNA nu este întâmplător, a fost un calcul. În ultimii mulţi ani, Consiliul Audiovizualului s-a comportat faţă de televiziunile libere în funcţie de ce i-au cerut cei de la putere. În alte cazuri, nu au fost așa de disperati pentru că au avut alte pârghii să poată acționa. În cazul Realitatea, le-a rămas acest organism numit CNA. În perioada următoare, le rămâne și mecanismul financiar. Vor încerca să dezavantajeze presa critică, este periculos pentru noi că doresc să ne suspende emisia și ulterior să aibă argumentul să o închidă", a afirmat Gușă.

10 august a fost o mineriadă, dar n-au mai putut ascunde adevărarul, așa cum au făcut în anii '90 

Faptul că CNA a ajuns să ia o sancțiune atât de dură împotriva Realitatea TV este un semn că Liviu Dragnea și camarila sa încearcă disperați să ascundă ce s-a întâmplat pe 10 august. "Pentru România a fost o nouă mineriadă. Aşa cum la începutul anilor '90 au fost ascunse procedurile prin care au fost declanşate acele mineriade, aşa s-a încerat şi acum, dar nu s-a mai putut, pentru că Realitatea TV şi alte instituţii de presă independente au fost acolo şi au arătat ce s-a întâmplat cu adevărat", a afirmat Gușă. 

"Televiziunile acolite erau instruite să se poarte într-un anume fel, să prezinte şi să filmeze evenimentele într-un anume fel, li s-a sugerat că ar fi periculos să mai rămână în piaţă", a mai spus acesta.

Consultantul politic a relatat și un episod care poate conduce spre impresia că Liviu Dragnea plănuia ceva încă de când s-a anunțat organizarea mitingului Diasporei. "În iunie anul trecut tocmai se anunţase mitingul Diasporei şi având o escală mai lungă la Istanbul, am scris un mail către câţiva colegi din redacţie, în care le spuneam că ar trebui să ne pregătim să tatăm cu atenție și cât mai pe larg acest gest al românilor veniți din toate colțurile Europei, să-i îndrumăm, să-i ajutăm. (...) În iulie, doi prieteni de-ai mei, independenți unul de altul, m-au întrebat foarte politicos ce pregătim pentru 10 august, le-am răspunc că nimic, cu excepțía relatării evenimentului, iar ei, fiind corecți, mi-au spus că cel care se interesa prin intermediul lor era Liviu Dragnea. Atunci mi-am dat seama că Dragnea nu putea fi atât de curios în legătură cu planurile noastre decât dacă el avea nişte planuri ascunse şi acest lucru s-a văzut pe 10 august, cu acele echipe de agitatori plasate strategic pentru a incita oameni pașnici", a povestit Cozmin Gușă.

Sunt înregistrări cu Dragnea și oamenii lui, pregătind brutalitățile din Piața Victoriei

Seria acestor invervenții prin interpuși a continuat și în zilele imediat următoare protestului, zile în care Realitatea TV a fost printre puținele instituții de presă care au prezentat ceea ce s-a întâmplat în Piața Victoriei, în timpul intervenției brutale a jandarmilor.

"Vă amintiti că am dat fotografiile cu "fantoma în alb" (Şeful Brigăzii Speciale a Jandarmeriei, colonelul Cătălin Paraschiv - N.R) și ce telefoane primeam, de la diverse persoane din instituţii, că să-l lăsăm mai moale, că e "băiat bun", el, cel care a coordonat interventia brutală și a agresat oameni în stradă (...) la asta se ajunge când se instituie o complicitate criminală a unor oameni din diverse instituţii ale statului. Această complicitate blocheaza ancheta. Toate astea trebuie ținute sub preș. (...)Fapta grava e premeditarea pe care au executat-o Dragnea si ai săi, au fost înregistraţi şi sunt instituţii ale statului care, dacă ar da drumul acelor înregistrări în care Dragnea și ai lui ar fi fost surprinşi cum plănuiau intervenția violentă, ar fi condamnaţi la mulţi ani de închisoare", a mai afirmat Cozmin Gușă, într-o ediție specială "Talk News".

Mai multe articole despre:
Cozmin Guşă CNA