MENIU

Gușă îi răspunde lui Vântu după acuzațiile privind preluarea Realității TV. "Bomba abia acum vine!"

Cozmin Gușă îi răspunde lui SOV

Cozmin Gușă a lămurit, într-o intervenție telefonică la B1 TV, termenii semnării contractului cu Sorin Ovidiu Vântu pentru preluarea Realității TV, după ce fostul patron al postului, aflat acum la închisoare, susținuse că postul îi aparține în continuare. Gușă a povestit că Vântu a semnat contractul de predare a postului la două zile după ce a ieșit din arest, în 2010, după ce și-a primit banii de la Maricel Păcuraru, și că în acel moment contractul de trustee pe care Cozmin Gușă îl semnase în Cipru cu fiica lui SOV și-a pierdut orice valabilitate.

Omul de afaceri Sorin Ovidiu Vîntu a declarat, într-un interviu acordat B1 TV, că trustul de presă Realitatea nu a fost niciodată în proprietatea lui Elan Schwartzenberg, Cozmin Gușă sau Maricel Păcuraru, ci a rămas întotdeauna al lui.

Potrivit lui Vântu, el ar fi semnat doar contracte de trustee cu cei menționați, ceea ce presupune că au acceptat să fie doar proprietari de fațadă, în timp ce Realitatea TV ar fi rămas în permanență a lui SOV.

Cozmin Gușă, unul dintre acționari actuali ai Realității TV a menționat, într-o intervenție telefonică la B1, că Vântu a prezentat doar jumătate de adevăr și a detaliat condițiile în care s-a "rupt prietenia" dintre cei doi:

"A avut și vremuri mai bune Sorin, ca să fiu drăguț. Timpul trece și nu ne iartă. S-a răcorit într-un fel prin acest interviu și nu o să am nicio șarjă împotriva lui. Îl cunosc foarte bine. Eu mi-am asumat prietenia cu el, deși nu era un lucru comod în vremurile alea să fii prieten cu Vântu, să te afișezi cu el. Am cam rupt prietenia cu el în 2008 când el l-a susținut pe Oprescu, o decizie mercantilă, când eu am candidat la Primăria Capitalei. Și, sigur, nevoia de a lupta împotriva lui Băsescu care era clară în 2009 ne-a unit din nou într-un fel, dar nu a mai fost chiar prietenie.

Eu din februarie 2010 nu i-am mai răspuns la telefon indiferent de pe ce telefoane mă suna, pentru că jocul lui din 2009 de la final împotriva lui Geoană și sprijinindu-l pe Băsescu nu i l-am mai putut ierta. Când a început el discuția despre Realitatea cu partenerul meu Maricel Păcuraru, nu mai vorbeam cu el de un an, a făcut eforturi, l-a rugat pe Maricel să răspund la telefon, să particip la negocieri, nu am mai comunicat nici la telefon nici direct din februarie 2010. La toate discuțiile legate de Realitatea, deși el mă invoca să fiu prezent la discuții, nu am fost prezent", a explicat Cozmin Gușă termenii relației cu Sorin Ovidiu Vântu.

Cozmin Gușă a lămurit un aspect esențial al relației contractuale dintre cei doi în ceea ce privește Realitatea TV, după ce SOV a declarat că Gușă a semnat în Cipru cu copiii lui Vântu un contract de trustee pentru Realitatea TV.

"Am recunoscut și la DNA acest lucru, dar este doar jumatătea de adevăr care îi convine lui Sorin să o prezinte. Repet, îl văd în ce stare este și îl înțeleg (...) Eu nu am negociat cu Vântu nimic pentru că eram certat cu el din februarie 2010. M-am deplasat în Cipru împreună cu fata lui și am semnat eu, doar eu, un contract pentru preluarea Realității și un trustee valabil până când Vîntu ar fi revenit din arest ca să îl poată semna. În ziua în care eram în Cipru, au descins la el procurorii și polițiștii, Maricel Păcuraru era în casă cu Vîntu, îi dăduse o parte din bani în avans. Procurorii au și uitat geanta cu bani acolo și au revenit să o ia, pentru că Vîntu a fost arestat din casă exact când se discuta contractul în Cipru împreună cu avocatul său, la sfârșitul lui 2010 sau începutul lui 2011. Toate lucrurile astea pe care Schwartzenberg și Vântu le prezintă ca senzaționale sunt în dosar și au fost prezentate în presă. Nu a existat așa ceva (ca SOV să rupă un trustee cu Schwartzenberg - n.r), acolo erau sume mari de bani prin care trustee-ul și tot ce făcuse cu Schwartzenberg dacă nu se dădeau banii nu mai erau valabile.

Vîntu când a ieșit din arest, peste 2 zile, acasă, a semnat contractul, iar trustee-ul trebuia să fie valabil până se semna a doua anexă când Vîntu recunoaștea suma de bani. Acesta a fost semnată cu Vîntu și Păcuraru în prezența unui avocat, iar trustee-ul din Cipru și-a pierdut la acel moment toată valabilitatea. Astea sunt documente semnate, elemente care nu pot fi contestate, sigur că la TV ne putem juca cu tot felul de lucruri.

Am anexa, este și la DNA în dosarul Codruț Marta. Atenție, acela este dosarul în care se află toate aceste documente și discuțiile pe care le-a făcut, și sunt înregistrate, a fost audiat și el. Toate aceste lucruri pe care le-a spus în interviu sunt și în dosar.

Lucrurile nu sunt atât de complicate, bomba abia acum vine:  La mai multe luni distanță după aceste lucruri după ce conctractul și anexa și tot au fost semnate, în fața unui avocat, a apărut că acea firma pe care ne-o vânduse din Cipru i-o cedase înainte lui Liviu Luca, iar Luca avea toate documentele prin care firma asta îi aparținea lui, iar apoi a fost o altă șarjă prin care Maricel Păcuraru, partenerul meu, a preluat de la Luca acel contract pe un alt offshore pe care Vîntu, poate în criză de bani sau crezând că Luca nu-l va folosi niciodată, l-a semnat.

Deci, Vântu și când i-a promis lui Ghiță că-i dă nu mai avea, și când i-a dat lui Schwartzenberg nu mai avea și când ne-a dat nouă nu mai avea. Pentru că Vântu se afla într-o situație foarte dificilă. A intrat într-o pană financiară și de toate felurile după ce a câștigat Băsescu în 2004 și a încercat în fel și chip să se pună bine cu el sau să aibă o conviețuire cu el, dar care nu era posibilă", a explicat Cozmin Gușă.

Cozmin Gușă, dezvăluiri bombă. "Vântu a dormit o noapte în mașină, de frică să nu fie arestat"

Cozmin Gușă a rememorat și un episod puțin cunoscut din 2009, când SOV s-a speriat că va fi arestat și a dormit o noapte în mașină. La acel moment, Gușă l-a asigurat că SUA, partenerul strategic al României, nu ar permite ca un patron de presă important să fie arestat în pline alegeri prezidențiale:

"Vreau să spun un lucru legat de Statele Unite, pe care văd că Vântu le tot persiflează și are o atitudine superioară față de acest subiect. În 2009, înaintea turului 2, Vântu trebuia să fie arestat, s-a dus către casă și casa lui era înconjurată de polițiști. A dormit o noapte fără telefoane în mașină prin oraș și dimineața mă suna repetat de pe un alt număr la care eu nu răspundeam. În final mi-a dat și un SMS, l-am identificat, era pe lângă sediul PSD, am intrat în mașină la el, era foarte speriat, mi-a povestit o scenă cu Băsescu și Blaga care i-au înconjurat casa, de aceea nu a dormit acasă în acea noapte și că urma să fie arestat. I am explicat: Nu poți să fii arestat pentru că ești patron de media și chiar Statele Unite, la care face el referire azi, sunt foarte intersate de niște alegeri libere. Mai departe nu o să povestesc, însă el știe că a doua zi nu a fost arestat și s-a putut duce acasă să se bărbierească liniștit tocmai pentru că SUA e un partener strategic important pentru noi și a văzut că a fost așa cum i-am spus eu", a povestit Gușă.

Misterul vizitei lui Geoană în Rusia

Jurnalista Sorina Matei l-a întrebat pe Cozmin Gușă dacă el l-a dus pe Mircea Geoană în Rusia, decizie care s-a dovedit nefastă pentru candidatul PSD la alegerile prezidențiale din 2009. Consultantul politic a explicat că vizita lui Geoană în Rusia s-a făcut "în totală clandestinitate", fără ca el, în calitatea de stateg al campaniei lui Geoană, să fie informat. "A fost o greșeală care l-a discreditat pe Geoană în ochii tuturor", este de părere Gușă:

"Și eu și Vântu am aflat din presă (de vizita lui Geoană în Rusia - n.r). Aia a fost o mare greșeală pentru Geoană. După informațiile mele, din ocoșenia și slaba pregătire politică a lui Geoană, a acceptat o vizită în Rusia fără să ne spună niciunuia, cel puțin mie care eram strategul campaniei. S-a suit în avion, cu Mazare și Nicușor Constantinescu, pe relația lor, și s-a întâlnit cu consilierul unui consilier de-al lui Putin. Asta după ce eu am facut o vizită în Rusia, documentată de presă. Eu m-am dus în 2009 la Casa Albă, am discutat cu consilierul lui Obama despre candidatura lui Geoană și despre dorința lui Băsescu de a frauda alegerile. Am anunțat că, în virtutea proiectului geostrategic, mă voi duce și în Rusia să anunț despre intențiile posibilului viitor președinte Geoană. M-am întâlnit cu președintele Senatului în Rusia, lucru despre care Geoană știa, toată lumea știa, americanii știau...După asta, Geoană, încăpățânându-se, în totală clandestinitate, a făcut acea vizită de baroni, discreditându-se practic în ochii tuturor", a lămurit Gușă lucrurile.

Relația dintre Cozmin Gușă și Marius Vizer

Un alt reproș pe care Vântu i l-a făcut lui Cozmin Gușă se referă la relația acestuia cu Marius Vizer,  președintele Federației Internaționale de Judo. "Vă reproșeaza și Elan și Vântu relația cu Marius Vizer, pe relația cu Rusia. Vizer este un apropiat al lui Putin", i-a spus jurnalista B1 TV.

Cozmin Gușă a explicat că este prieten cu Vizer de peste 20 de ani, iar toate speculațiile legate de influența lui Putin pe această relație sunt o "invenție din tenebrele serviciilor românești, o prostie".

"E rușinos pentru Marius că e implicat într-o astfel de discuție. Marius Vizer e prietenul meu de peste 20 de ani, sigur e prieten și cu Putin, dar asta nu are nicio legătură cu mine. O relație de prietenie nu se descrie așa dacă nu o cunoști. Nici Schwartzenberg, nici Vântu nu sunt prieteni cu Vizer. Iar invenția asta din tenebrele serviciilor românesti e una care îl nedreptațeste pe Marius în primul rând. E un fel de radio-șanț, toată lumea discuta despre altceva. Dacă eu sunt prieten cu Vizer și el are o prietenie veche, de judo, cu Putin, ar însemna mutatis mutandis că cine știe ce face Putin prin Cozmin Gușă în România. E o prostie", a conchis acționarul Realitatea TV.

Mai multe articole despre:
Cozmin Guşă Realitatea Tv Sorin Ovidiu Vântu SOV