MENIU

Gușă critică raportul ambasadei SUA despre presa din România: "A fost amatoristic şi nedept"

Cozmin Gușă: Realitatea TV nu a favorizat PNL

Consultantul politic Cozmin Gușă a comentat, într-o intervenție telefonică la Realitatea TV, documentul prin care ambasada SUA de la București a realizat tabloul mass-mediei românești, în urmă cu doi ani. Cozmin Gușă consideră că descrierea presei locale a fost făcută "amatoristic și nedrept" și spune că se așteaptă la scuze personale din partea ambasadei americane pentru eticheta pusă Realității TV.

Un document redactat în 2016 de Ambasada SUA la București și apărut recent în presa românească trece în revistă orientarea și proprietarii celor mai importante organizații de media din România de la momentul respectiv.

La capitolul televiziunilor românești, documentul vorbește despre postul Antena 3 ca având o imagine anti-americană, deși deviza lor este pro-americană. Se menționează și despre Dan Voiculescu, acționarul Antenelor, care s-a aflat în închisoare. Pro Tv este caracterizată drept o televiziune generalistă de mare audiență, iar Realitatea TV este prezentată drept un canal de televiziune controlat de consultantul politic și omul de afaceri Cozmin Gușă, susținător al PNL.

"Din păcate, ambasada americană a fost informată amatoristic şi partizan. S-au făcut multe nedreptăţi, au etichetat trusturi și site-uri într un fel care nu corespunde realității, noi ne-am fi aşteptat de la partenerul american să ştie cu precizie care este atitudinea fiecăruia. Media e o putere mult mai mare decât cea pe care o profilează ei", a spus Cozmin Gușă, vineri seara, în intervenția din cadrul emisiunii "Realitatea Românească".

Referitor la cazul Realitatea TV, Cozmin Gușă infirmă categoric caracterizarea potrivit căreia ar fi un post apropiat de PNL.

"Pot vorbi despre Realitatea. A fost prezentată ca un trust dedicat PNL. Greșit. Nu apărăm interesele PNL. Realitatea este un trust independent, anti-guvernamental care a criticat guvernul PSD din acea perioadă. Criticând mai mult o guvernare frauduloasă, putea să se considere că ar favoriza pe cineva. Nedreptăţi sunt şi la felul cum au fost caracterizate EVZ, Libertatea, DC News. Nu m-aş băga la Antena 3, pentru că acolo interesele patronatului sunt înaintea editorialului. Ca o concluzie, a fost făcută amatoristic şi nedrept, mă aşteptam la scuze pentru asemenea clasificări, pentru că nu poti să jignești trusturi și jurnaliști fără scuze. E uman și corect, eu aștept ca ambasada SUA să prezinte scuze publice celor care au fost nedreptățiți", a mai spus acționarul Realitatea TV.

Cum se vede presa românească la Ambasada SUA. Reacții incendiare Dan Andronic și B. Chirieac

Mai multe articole despre:
Cozmin Guşă