MENIU

Cozi kilometrice la Vama Nădlac. Câți români au revenit în țară

cozi vama Nadlac

Aglomerație mare la Vama Nădlac, în minivacanța de 1 mai. Șoferii au stat și câte cinci ore în coloană pentru a ieși din țară la sfârșitul săptămânii, anunță realitateadearad.net. 

 

La Nădlac I, singurul punct vamal din țară de unde pleaca românii în vestul Europei, timpii de așteptare ale celor cu mașină în minivacanța de 1 Mai au fost și de cinci ore, 300 de minute.

La intrarea în țară s-au format cozi de mașini pe mai mulți kilometri, timpii de așteptare de 90 de minute de duminică ajungând luni la maximum o oră.

Timpii mai mari de la frontieră s-au înregistrat și din cauză că, pe lângă controlul de la intrarea în țară, persoanele sunt preluate de către reprezentanții Direcției de Sănătate Publica pentru completarea declaraţiei pe proprie răspundere și efectuarea controlului epidemiologic.

După încheierea formalităților și stabilirea măsurile dispuse de către personalul medical aflat în punct, mașinile sunt preluate de către echipaje de poliţie şi jandarmi pentru a fi conduse spre locațiile stabilite pentru carantinare  sau  pentru  autoizolare.

Foarte multe persoane au intrat pe jos în țară în acest sfârșit de săptămână. Printre cei care vin in țară sunt și cei care vin pe jos și care plătesc între 200-500 de euro pentru transportul până la câțiva km de vamă.

În ultimele 24 de ore, prin Vama Nădlac I au intrat 2.800 de masini, iar alte 1.900 au iesit din România.

La frontiera cu Ungaria s-au prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control aproximativ 11.300 de persoane şi 6.700 de mijloace de transport, din care pe sensul de intrare în ţară au fost aproximativ 4.300 de persoane cu 2.200 mijloace de transport.

Timpii mari de la ieșirea din România din ultimele zile, de cinci ore, se datorează și procedurilor de procedurile de control al autorităților ungare.

Ungaria permite accesul în țară între orele 11.00 – 23.00, pentru cei care nu au simptome de infectare cu covid 19, trec printr-un interviu medical, îndeplinesc cerințele Codului Frontierelor Schengen și prezintă documente care atestă certitudinea permiterii intrării în țara de destinație, ptorivit realitateadearad.net.

Conform Poliției de Frontieră Arad, în ultimele 24 de ore, pe la Nădlac 1 au intrat în România 2.800 de persoane cu 860 de mașini și au ieșit 1.900 de persoane cu 730 de mașini.

În ultimele 24 de ore, prin toate punctele de frontieră au trecut aproximativ 19.400 persoane, cetățeni români și străini şi peste 12.100 mijloace de transport, potrivit Infotrafic.

Pe sensul de intrare au fost aproximativ 8.400 persoane cu 5.300 mijloace de transport, iar pe cel de ieşire 11.000 persoane cu 6.800 mijloace de transport.

Mai multe articole despre: