MENIU

COVID-19 naște solidaritate la nivel global. Reacția extraordinară a lui Elon Musk la extinderea pandemiei

coronavirus elon musk

Tesla, cea mai importantă companie care produce mașini electrice la nivel global, va produce sisteme de ventilație pentru bolnavii de COVID-19. Anunțul a fost făcut joi pe Twitter de CEO-ul gigantului, Elon Musk.

Antreprenorul a luat această decizie în urma apelului lansat de autoritățile din SUA cu privire la donațiile de măști respiratorii. "Vom produce sisteme de ventilaţie pentru bolnavi, dacă este nevoie", a spus Elon Musk pe Twitter, răspunzând sugestiei unui folllower de a specializa una dintre fabricile Tesla în producerea de echipament care să susțină lupta cu noul coronavirus.

Acestui apel lansat de Elon Musk s-au alăturat deja companii precum General Motors şi Ford Motor, care se află în discuții avansate cu Casa Albă. Miercuri, OMS vorbea despre negocieri pe care le poartă cu China, dar și cu alte state pentru a suplimenta necesarul de echipamente medicale în contextul pandemiei de coronavirus.

Acestui moment de solidaritate s-a alăturat deja o altă companie care produce mașini electrice în China. BYD anunța în urmă cu o lună că va produce cinci milioane de măști și mai mult de 300.000 de recipiente conținând gel antibacterial.

Mai multe articole despre:
tesla coronavirus Elon Musk