MENIU

COVID-19. Managerul de la Spitalul Universitar, schimbat. Nereguli GRAVE descoperite de Corpul de control al MS

COVID-19. Managerul de la Spitalul Universitar, schimbat. Nereguli GRAVE descoperite de Corpul de control al MS

Managerul Spitalului Universitar din Capitală, Adriana Nica, a fost schimbat din funcție. Decizia a fost luată în urma propunerii Corpului de Control care a constatat mai multe deficiențe de management.

Conducerea Ministerului Sănătății a decis suspendarea contractului de management al managerului Spitalului Universitar de Urgență București, dr. Adriana Nica, în baza art.19 din Decretul Președintelui României nr. 195/2020.

Decizia vine în urma propunerii Corpului de Control al Ministerului Sănătății care arată, într–o Notă, că, la nivelul unității sanitare, s-au constatat mai multe deficiențe de management, dar și că, în aceste zile, nu au fost luate măsurile necesare și suficiente pentru prevenirea infectării cu noul coronavirus atât în rândul pacienților, cât și a personalului medical.

De asemenea, în Nota întocmită de Corpul de Control se arătă că, în cursul anchetei epidemiologice efectuate în data de 21 martie 2020 în cadrul spitalului, au fost luate măsuri procedurale abia după confirmarea infectării pacienților cu noul coronavirus.

Dr. Adriana Nica va fi înlocuită la conducerea spitalului de prof. dr. Cătălin Cârstoiu.