MENIU

Covid-19 la Spitalul de Urgență Giurgiu. Secția de cardiologie, închisă

13 cazuri de Covid-19 la Spitalul de Urgență Giurgiu

Secţia de cardiologie din cadrul Spitalului Judeţean de Urgenţă Giurgiu a fost închisă după ce 13 pacienţi au fost testați pozitiv cu noul cortonavirus. 

”Un pacient a fost internat la Spitalul Judeţean de Urgenţă Giurgiu, pe secţia cardiologie, în urmă cu o săptămână, având test Covid-19 negativ. Ulterior, acesta a prezentat simptomatologie specifică noului coronavirus, fiind imediat izolat şi retestat, iar, în data de 24 septembrie, rezultatul testului a fost pozitiv. Ca atare, conform procedurii, au fost testaţi toţi pacienţii internaţi pe secţia cardiologie, 13 dintre aceştia având rezultat pozitiv”, transmite spitalul într-un comunicat.

A fost testat tot personalul medical din secția de cardiologie și se așteaptă rezultatele. Pentru a stopa o eventuală extindere a focarului, epidemiologii Spitalului Judeţean de Urgenţa Giurgiu şi DSP au decis închiderea secţiei, urmând să se facă dezinfecţia spaţiului. Pacienții testați pozitiv vor fi transferați către alte unităţi spitaliceşti care pot prelua pacienţi cu Covid-19. Cei testați negativ vor fi externați, notează realitateadegiurgiu.net