MENIU

COVID-19 a ajuns și la Palatul Prezidențial din Afganistan

afganistan

Cel puţin 20 de persoane care lucrează în Palatul Prezidenţial din Afganistan au fost testate pozitiv cu  coronavirus. Liderul afgan, Ashraf Ghani, în vârstă de 70 de ani, a decis astfel să-şi limiteze majoritatea contactelor cu personalul şi să apeleze la comunicarea digitală, potrivit unor surse guvernamentale afgane, citate de Agerpres.

Se presupune că la baza infecției ar fi stat un document oficial livrat Palatului Prezidenţial de la Kabul.

"Un document contaminat a fost trimis către un birou din interiorul palatului dinspre un alt departament guvernamental şi astfel au fost infectaţi angajaţi", a declarat un oficial pentru Reuters, cerând să nu-i fie divulgată identitatea. "Unii dintre angajaţi încă lucrau în birourile lor când au sosit rezultatele şi i-am plasat pe ei şi pe familiile lor în carantină, însă numărul de persoane contaminate ar putea fi mai mare", a mai spus oficialul.

Afganistanul, care deja se confruntă cu penurii alimentare şi de medicamente din cauza luptelor cu talibanii, a înregistrat până în prezent 933 de cazuri de contaminare şi 30 de decese cauzate de noul tip de coronavirus. Însă, potrivit oficialilor în domeniul sănătăţii, numărul de persoane contaminate ar putea fi mai mare, în condiţiile în care nu se fac teste suficiente.

Mai multe articole despre:
ashraf ghani afganistan infectari coronavirus