MENIU

Verdict final în scandalul Parcul Bordei vs Satul Francez. Decizie în cazul lui Costică Constanda

Costica Constanda

Verdict final in dosarul controversat al Parcului Bordei. Cartierul Francez urmeaza sa fie returnat pentru suma de 70.000.000 de euro, a informat Realitatea TV.

Primaria Capitalei trebuie sa ii dea omului de afaceri Costica Constanda daune de 70.000.000 de euro, iar acesta trebuie sa redea Primariei Cartierul Francez.

Jurnalista Realitatea TV, Ionela Arcanu, a oferit toate detaliile: "Razboiul dintre Primarie si familia Constanda dureaza de mai bine de 11 ani in instante si vizeaza una dintre cele mai controversate afaceri imobiliare din Bucuresti. Familiei Constanda i-a fost retrocedat Parcul Bordei, dar, pentru ca la momentul anului 2008 nu a putut sa construiasca nimic, s-a inteles cu Primaria Capitalei si a primit la schimb terenul pe care astazi este Satul Francez.

Nemultumit de aceasta situatie, Costica Constanda a dat in judecata Primaria Capitalei si iata ca, dupa ce procesul a trecut prin trei instante, a ajuns intr-un final la o decizie definitiva, iar judecatorii ICCJ au stabilit ca familia Constanda sa fie despagubita cu 76 de milioane de euro, iar Primariei Capitalei sa ii revina Satul Francez.

Este interesant de vazut situatia juridica in aceasta situatie, pentru ca, in momentul de fata, pe terenul respectiv sunt construite mai multe imobile. Vom vedea cum va administra PMB domeniul respectiv".