MENIU

Coşmar cu repetiţie pentru un supermodel brazilian căsătorită cu un român: alte 2 zile în aeroport

Birocrația şi proasta informare din partea autorităţilor sunt probleme de când lumea în țara noastră. În aceste zile le simte pe pielea ei un supermodel brazilian și familia ei, din România.

Femeia s-a întors săptămâna trecută din Marea Britanie însă nu a fost lăsată să intre în ţară de poliţiştii de frontieră pe motiv că i-a expirat permisul de şedere. Tânăra a dormit patru nopţi în zona de tranzit a aeroportului. Însă necazurile nu s-au oprit aici pentru ea. Într-un final, Eloisa Birleanu a obţinut viza de la Ambasada României în Italia, însă nici de această dată nu a putut să intre în ţară. Ea a revenit aseară, dar viza este valabilă de mâine, așa că petrece alte două nopți departe de soț și fetița lor.

Eloisa Birleanu este căsatorită cu un român de doi ani jumătate, au o fetiță împreună şi locuiesc în Bucureşti. Acum, cea mai afectată este fetiţa lor, care simte acut lipsa mamei.

Pentru că meseria îi obligă să călătoarească mult, Eloisa Birleanu şi soţul ei locuiesc în România doar câteva luni pe an. Din acest motiv, tânăra nu vorbeşte bine limba română şi nu îndeplineşte condiţiile să obţină cetătenia. Soţii Birleanu s-au întors în ţară în urmă cu aproape patru luni. Când a plecat la săptămâna modei de la Londra, femeia nu a verificat valabilitatea vizei, care îi expirase. S-a întors în ţară şi a început coşmarul. După ce a dormit 4 nopţi în aeroport, Eloisa Birleanu a fost nevoită să plece în Italia. Consulatul României la Milano i-a eliberat tinerei o viză de şedere, iar la întoarcere, ieri, a primit o altă veste proastă. Viza este valabilă de mâine.

Andre Birleanu susţine că soţia sa putea să evite întregul coşmar din ultimele săptămâni, dacă atunci când s-a întors din Londra autorităţile române de la frontieră aplicau una dintre excepţiile prezentate pe site-ul Ministerului Afacerilor Interne privind vizele de scurtă şedere în România.

Răspunsul inspectorilor referitor la articolul de pe site a fost halucinant pentru cei doi soţi.

"Au spus că site-ul nu este updatat", explică soţul supermodelului.

Poliţiştii de frontieră susţin, însă, altceva.

Andre Birleanu s-a plâns că soţia sa doarme pe jos, pe bagaje, deşi autorităţile au spus că i-au oferit un pat şi mâncare. Cazul fotomodelului a ajuns şi în presa internaţională.