MENIU

Coronavirusul a ajuns în Italia! 6.000 de oameni, blocați pe o navă de croazieră//Ultimul bilanț: 170 decese

Coronavirusul a ajuns în Italia! 6.000 de persoane blocate la bordul unui vas de croazieră

Noul virus Corona a ajuns în Italia! 6.000 de pasageri ai unei nave de croazieră sunt blocați la bord în Italia pentru două cazuri suspecte de infectare cu noul coronairus. Potrivit ultimului bilanț al infectării cu noul virus, 170 de oameni au murit în China din cauza epidemiei cu coronavirus, în timp ce numărul celor infectați a depășit 7.700. O veste bună este că 133 de oameni s-au vindecat până acum. Virusul s-a răspândit în afara teritoriilor Chinei. Sunt confirmate peste 100 de cazuri în Franța, Germania, SUA și în alte țări. India și Filipine au raportat joi primele cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus. LISTA ȚĂRILOR AFECTATE DE CORONAVIRUS. Mai multe țări au început deja repatrierea cetățenilor lor din China. Ultimele informații privind numărul și locul îmbolnăvirilor pot fi urmărite pe HARTA ACTUALIZATĂ ÎN TIMP REAL.

 

PRIMELE CAZURI CORONAVIRUS ITALIA: Aproximativ 6.000 de oameni sunt blocați pe o navă de croazieră italiană după ce doi chinezi au fost testați pentru că au prezentat simptome de infectare cu coronavirus, a anunțat un purtător de cuvânt al companiei Costa Crociere, informează Agerpres.

Este vorba despre un cuplu care a sosit în Italia, la Milano, pe 25 ianuarie, din Hong kong. În aceeași zi s-au îmbarcat pe nava Costa Smeralda din portul Savona. Nava a avut opriri la Barcelona (Spania) şi Marsilia (Franţa), potrivit presei italiene. Costa Smeralda a ajuns în Civitavecchia joi dimineaţă din Palma de Mallorca (Spania "pentru o croazieră de o săptămână pe Mediterana".

"Până în prezent, toate cazurile (suspecte) analizate au dat rezultate negative. Sistemul (sanitar italian) este pregătit dacă există vreun caz de infectare cu noul coronavirus ", a declarat joi în faţa presei Silvio Brusaferro, preşedintele Institutului superior de sănătate.

Ulterior, ei au început să aibă febră mare și dificultăți respiratorii.

Nava de croazieră a vizitat Marsilia (Franța) și porturile spaniole Barcelona și Palma de Mallorca înainte să ajungă, joi, în Citavecchia, la nord de Roma.

Compania de croaziere a confirmat într-un comunicat că "a activat protocolul sanitar pentru un caz suspect, cu privire la o turistă din Macao, aflată la bordul Costa Smeralda". Femeia în vârstă de 54 de ani a fost "plasată în izolare" în infirmeria navei alături de partenerul ei, potrivit Costa Cruises.

„Nimeni nu are voie să coboare de pe navă, iar echipe medicale verifică dacă cei doi chinezi sunt infectați cu noul coronavirus chinez, potrivit purtătorului de cuvânt al companiei. Situația va fi mai clară ”peste câteva ore”, a adăugat acesta.

Probele recoltate de la cei doi chinezi sunt analizate la spitalul Spallanzani din Roma, specializat în boli infecţioase, iar rezultatele urmează să fie cunoscute pe parcursul zilei de joi. 

Uniunea Europenă a activat mecanismul intern de alertă rapidă în cazul răspândirii îmbolnăvirii cu noul coronavirus din Wuhan, China. Comisia Europeană a anunțat că a activat Mecanismul de Protecție Civilă pentru a finanța repatriererea europenilor din China.

Epidemia cu coronavirus, un virus asemănător celor care provoacă gripa, a izbucnit în Wuhan, un oraş din centrul Chinei, la sfârşitul anului trecut, în decembrie 2019. Aproape 8.000 de cazuri au fost confirmate pana acum.

ULTIMUL BILANȚ CORONAVIRUS. Potrivit celui mai recent bilanț anunţat joi , 170 de oameni au murit în China din cauza epidemiei cu coronavirus, în timp ce numărul celor infectați a depășit 7.700, potrivit CNN.

O veste bună este că 133 de oameni s-au vindecat până acum, potrivit celui mai recent bilanț

Virusul s-a răspândit în afara teritoriilor Chinei. Sunt confirmate peste 100 de cazuri în Franța, Germania, SUA și în alte țări. India și Filipine au raportat joi primele cazuri de îmbolnăviri cu coronavirus.

Au fost deja raportate primele cazuri de transmitere a infecției cu virusul COrona de la om la om, primul caz a fost în Germania. 

Virusul se transmite prin picăturile de salivă provenite de la persoanele care tuşesc şi strănută şi are o perioadă de incubaţie de până la 14 zile.

LISTA ȚĂRILOR AFECTATE DE CORONAVIRUS. HARTA LIVE ACTUALIZATĂ ÎN TIMP REAL CU RĂSPÂNDIREA CORONAVIRUSULUI

HARTA ACTUALIZATĂ în timp real! Unde a ajuns CORONAVIRUSUL în lume în acest moment. Harta actualizată în timp real a evoluţiei pandemiei cu coronavirus, elaborată de cercetătorii de la Centrul „Johns Hopkins”. Informații LIVE referitoare la zonele efectate, la numărul cazurilor confirmate şi la decesele înregistrate. HARTA LIVE AICI

VACCIN POSIBIL CORONAVIRUS. O veste bună din partea lumii științifice, la o lună de la explozia epidemiei în Wuhan. O echipă de oameni de ştiinţă din Australia a anunţat miercuri dezvoltarea cu succes a unei versiuni de laborator a noului tip de coronavirus. Este prima creată în afara teritoriului Chinei. Mostra de virus Corona recreată în laborator poate fi un prim pas în realizarea unui vaccin care să împiedice răspândirea noii epidemii din China la nivel global. Cercetătorii au reușit să recreeze virusul în numai cinci zile, cu probe prelevate de la un pacient infectat.

Un prim pas pentru VACCIN! Noul CORONAVIRUS, recreat de cercetătorii australieni