MENIU

Coronavirus. Spania ia în calcul prelungirea stării de urgență cu încă 15 zile. Bilanțul infectărilor a ajuns la 28.572, iar al deceselor la 1.720

Spania ia in calcul prelungirea starii de urgenta

Guvernul spaniol vrea să prelungească pentru încă 15 zile actuala stare de urgenţă pentru a limita răspândirea pandemiei de coronavirus, informează El Pais, în pagina sa electronică. Decizia vine pe fonul răspândirii alarmante a epidemiei de coronavirus. Potrivit ultimelor date furnizate de autoritățile spaniole, Spania a înregistrat 28.572 de infecții și 1.720 de decese. Numai în ultimele 24 de ore, aproape 400 de persoane au murit din cauza Covid-19.

Acesta este principalul mesaj pe care l-a transmis astăzi premierul Pedro Sánchez președinților regionali, în cadrul celei de-a doua videoconferințe  susținute de la intrarea în vigoare a stării deurgență.

"Ne aflăm într-un moment foarte critic și urmează zile foarte dure. Temerea este că s-ar putea să ne fie depășite capacitățile (medicale)", a spus premierul. 

Starea de urgență națională a fost aprobată într-un Consiliu extraordinar de miniștri pe data de 14 martie și a devenit aplicabilă începând cu ziua următoare. Durata acesteia s-ar încheia pe 29 martie. Potrivit măsurilor luate de autoritățile spaniole, starea de urgenţă naţională le interzice cetăţenilor să iasă din casă pentru deplasări neesenţiale, în contextul în care Spania este a doua cea mai afectată ţară europeană de coronavirus, după Italia, devansând Iranul, care până recent s-a aflat pe locul al doilea.