MENIU

Coronavirus Rusia. Purtătorul de cuvânt al lui Vladmir Putin s-a vindecat de COVID-19

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt de la Kremlin, al președintelui Vladimir Putin

Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, a ieşit din spital după ce şi-a revenit de pe urma infecţiei cu noul coronavirus, depistată în urmă cu două săptămâni.

 


Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al preşedintelui rus Vladimir Putin, a ieşit din spital după ce şi-a revenit de pe urma infecţiei cu noul coronavirus, a transmis luni agenţia Interfax, preluată de DPA, potrivit Agerpres.

Peskov, în vârstă de 52 de ani, a dezvăluit în urmă cu două săptămâni că urma un tratament împotriva COVID-19. Potrivit Interfax, Peskov a suferit de pneumonie la ambii plămâni.

Alţi patru responsabili de rang înalt ai administraţiei ruse au contractat noul coronavirus: premierul Mihail Mişustin - care a revenit în activitate săptămâna trecută -, ministrul construcţiilor, cel al ştiinţei şi cel al culturii.

Rusia a raportat, până luni, peste 353.000 de cazuri de contaminare cu coronavirus, al treilea cel mai grav bilanţ la nivel mondial, după SUA şi Brazilia, conform datelor comparative centralizate de Universitatea Johns Hopkins.

În urmă cu două săptămâni, la 12 mai, data la care purtătorul de cuvânt de la Kremlin anunța că a fost depistat pozitiv cu noul coronavirus, numărul cazurilor confirmate cu COVID-19 în Federația Rusă era cu 130 de mii mai mic, depășind 221 de mii, iar cel al deceselor ajunsese la 2.116.