MENIU

Coronavirus România. OFICIAL Câte cadre medicale au fost infectate cu COVID-19

Câte cadre medicale au fost diagnosticate cu COVID-19

Peste 100 de cadre medicale au fost infectate cu noul coronavirus până marți, 24 martie, a anunțat Institutul National de Sănătate Publică. Majoritatea sunt la Spitalul Județean din Suceava.

 

Conform datelor raportate către Institutul National de Sănătate Publică din teritoriu, în prezent, un număr de 103 cadre medicale sunt  diagnosticate cu COVID 19, după cum urmează:

- 43 de medici, dintre care 27 de medici sunt de la Suceava;

- 45 de asistenți medicali, dintre care 30 sunt din Suceava;

- 14 infirmieri, dintre care 13 din Suceava

- o îngrijitoare.

Spitalul Județean din Suceava a fost închis din cauza infectării a peste 70 de cadre medicale. Spitalul urmează să fie dezinfectat, după care va fi folosit exclusiv pentru pacienții diagnosticați cu noul coronavirus.

Peste 70 de cadre medicale de la spitalul din Suceava, infectate. Unitatea medicală devine centru exclusiv pentru pacienți COVID-19

În cazul de la Suceava, Parchetul de pe lângă Judecătoria Suceava a dispus începerea urmăririi penale in rem pentru zădărnicirea combaterii bolilor şi abuz în serviciu, deoarece la nivelul instituţiilor judeţului Suceava nu au fost respectate măsurile dispuse cu privire la reglementările legislative în vigoare privitoare la prevenirea sau combaterea bolilor infecto-contagioase.

Și la Spitalul Gerota din Capitală au fost mai multe cazuri din infecții cu coronavirus la personalul medical, printre care și managerul spitalului. Spitalul MAI a fost primul din Capitală care a fost afectat de infectarea cu COVID-19, la începutul lunii martie.

Spitalul „Dimitrie Gerota” din Capitală a intrat în carantină din 14 martie timp de 14 zile după ce, un pacient, ofițer în rezervă în MAI, a fost internat mai multe zile fără a i se face testul pentru infecţia cu acest virus. Bărbatul de 60 de ani din Capitală călătorise recent în Israel însă nu a spus medicilor că a fost plecat într-o zonă de risc. El era internat din 5 martie la Spitalul de Urgență MAI Dimitrie Gerota pentru afecțiuni pulmonare. A fost confirmat pozitiv cu COVID-19 pe 9 martie. 

Și la Spitalul din Petroșani, județul Hunedoara, a fost infectat personal medical. Aici este vorba de o tânără venită din Italia care nu a respectat izolarea la domiciliu și a mers la spital pentru o afecțiune neurologică. A fost confirmată cu coronavirus pe 10 martie.

Cel mai recent este cazul Spitalului Floreasca din Capitală, din cauza unui pacient care a venit la UPU luni seară, pe 23 martie.După confirmarea pozitivă cu coronavirus, pacientul a fost transferat la Spitalul Victor Babeș din Capitală. Acum toate cadrele medicale care au intrat in contact cu pacientul de 60 de ani au intrat voluntar in autoizolare la domiciliu pentru 14 zile si urmeaza sa fie testate. Este vorba de 7 medici, 23 de asistenți și angajați ai spitalului.

În acest moment, alte câteva sute de medici din România se află în autoizolare, pentru că au fost contacți ai colegilor infectați sau ai pacienților care au fost ulterior confirmați cu coronavirus.