MENIU

Coronavirus Japonia: Premierul Shinzo Abe intentenționează să declare starea de urgență pe fondul creșterii infecțiilor cu COVID-19

coronavirus japonia

Prim-ministrul japonez Shinzo Abe intenționează să declare starea de urgență în Japonia ca urmare a răspândirii noului coronavirus în Tokyo și alte orașe importante din țară, informează un oficial guvernamental, citat de agenția japoneză de știri Kyodo.

Declararea stării de urgență este așteptată să fie decisă marți și va intra în vigoare miercuri, potrivit unei surse din administrația niponă. Odată declarată starea de urgență, măsura le va permite guvernanților prefecturii să ceară populației să rămână acasă și să solicite închiderea școlilor și a altor facilități.

Premierul nipon va trebui să specifice ce zone vor fi vizate de această măsură și pentru cât timp va fi ea valabilă. Potrivit oficialului guvernamental, cel mai probabil vor fi vizate orașele importante precum Tokyo și Osaka.

Potrivit Reuters, care citează postul de radio nipon TBS, guvernul nipon ar lua în considerare să instituie starea de urgenţă pe o durată de şase luni, ca răspuns la pandemia de coronavirus.

Japonia a înregistrat duminică 143 de noi cazuri de contaminare cu noul coronavirus, ceea ce ridică la 1.000 numărul persoanelor testate pozitiv cu virusul SARS-CoV-2. Numărul de noi infectări a depăşit 100 de cazuri în acest weekend.

Vă reamintim că Japonia a fost nevoită să amâne cu un an Jocurile Olimpice de la Tokyo din această vară din cauza pandemiei de coronavirus.

Mai multe articole despre:
coronavirus japonia covid-19 stare de urgenta