MENIU

Coronavirus. Italia ar putea relaxa unele măsuri până la sfârșitul lunii aprilie, susține premierul Conte

coronavirus italia

Italia ar putea începe treptat să ridice unele restricții pentru până la sfârșitul lunii aprilie, cu condiția ca răspândirea infecției cu COVID-19 să încetinească, a declarat astăzi prim-ministrul Giuseppe Conte, pentru BBC.

„Trebuie să alegem sectoarele care își pot relua activitatea. Dacă oamenii de știință o confirmă, s-ar putea să începem să relaxăm unele măsuri deja până la sfârșitul acestei luni ”, a declarat Conte.

Premierul italian a avertizat, însă, că Italia nu poate lăsa încă garda, fapt pentru care ridicarea  restricțiilor se va face treptat.

Miercuri au fost raportate 542 de decese cauzate de COVID-19 în Italia, numărul cazurilor fiind într-o ușoară scădere față de cele 604, câte au fost declarate cu o zi înainte. La nivelul întregii țări s-a înregistrat un număr total de 17.669 de decese. Până în prezent, 3.693 de persoane s-au aflat internate la terapie intensivă, în scădere de la 3.792 marți - cifra reprezentând al cincilea declin zilnic la rând.

Scăderea numărului deceselor a crescut speranțele în rândul autorităților privind un posibil declin al virusului, deși numărul de cazuri noi a crescut miercuri la 3.836, comparativ cu 3.039 marți, ajungând la un total de 139.422 la nivel național, țara aflându-se la locul al treilea la nivel mondial, după Statele Unite și Spania.

Vă reamintim că Italia a impus restricțiile la nivel național pe 9 martie. Două săptămâni mai târziu, Conte a anunțat că industriile non-esențiale, cum ar fi producția auto,  cea de îmbrăcăminte și de mobilă, ar trebui să se închidă.

Mai multe articole despre:
italia coronavirus relaxare masuri