MENIU

Coronavirus. Ioan Marginean, primarul Nadlac, cere inchiderea punctului de trecere a frontierei pentru persoane

punct trecere de frontiera nadlac

Situație tensionată în vama Nădlac din județul Arad. Ioan Radu Marginean, primarul orașului, cere închiderea punctului de trecere a frontierei pentru persoane, din cauza oamenilor care intră, pe jos, în țară. Odată ajunși aici, în loc să intre în izolare, oamenii merg în magazine ca să-și cumpere de mâncare, iau masa în parc sau merg la gară, spune primarul, care atrage atenția asupra preicolului legat de posibilitatea infectării cu COVID-19.

"Este vorba despre situatia cetatenilor romani care tranziteaza pe jos frontiera Nadlac 1, cetateni care vin din ungaria fiind declarati asimptomatici. Ieri am avut peste 50 de persoane care au trecut pe jos prin vama. Am avut noroc ca primii 35 se duceau spre aceeasi localitate si i-am transportat pana la destinatie. Celelalte grupuri au fost sesizate de catre cetateni. Problema este ca aceste persoane se plimba prin oras, pe la magazine alimentare", a spus edilul.

Acesta a precizat ca a facut demersuri in acest sens pentru luarea unor masuri cat mai urgente si acordarea de sprijin atat la Inspectoratul General al Politiei de frontiera, cat si la Prefectura Arad. 

Mai multe articole despre:
vama-nadlac -vama -radu-marginean