MENIU

Coronavirus: încă 740 de decese COVID-19 în spitale din Anglia. Numărul total de decese a ajuns la 12.396 de cazuri

decese anglia

Bilanț tragic dat publicității de autoritățile din sistemul de sănătate din Anglia. Astfel, numai în ultimele 24 de ore au murit 740 de persoane, ceea ce face ca cifra deceselor la nivel național să crească, ajungând la 12.396, relatează Sky News. Veștile proaste nu se opresc însă aici, existând voci care susțin că cifrele ar putea fi chiar mai mari de atât având în vedere că acestea sunt colectate în anumite momente ale zielei de la diferite instituții și autorități si trebuie corelate reciproc. 

Primul-ministrul Nicola Sturgeon a anunțat încă 80 de decese în Scoția. Țara Galilor a înregistrat și ea încă 32 de decese, iar Irlanda de Nord a înregistrat alte 18 decese.

Prin urmare, situația la zi a deceselor în Regatul Unit al Marii Britanii ar arăta așa:
• Anglia - 12.396 decese
• Scoția - 779 decese
• Țara Galilor - 495 decese
• Irlanda de Nord - 158 decese

Ultimele date ale Oficiului pentru Statistică Națională au sugerat că în Anglia și Țara Galilor au existat în jur de 75% mai multe victime ale coronavirusului decât au raportat anterior guvernele celor două state. În plus, se pare că mai mult de jumătate dintre aceste decese au avut loc în centrele de îngrijire, în timp ce restul au avut loc în casele oamenilor și în spitale. 

Mai multe articole despre:
coronavirus coronavirus marea britanie decese