MENIU

Coronavirus. Dosar penal și amendă pentru șoferul care a adus în țară sicriul cu femeia în vârstă de 80 de ani, moartă în Italia

barbatul a refuzat initial sa se supuna normelor in vigoare

Șoferul care a adus în țară sicriul cu trupul neînsuflețit al femeii de 80 de ani din orașul Borșa, județul Maramureș, care a decedat în Italia în urma infectării cu noul coronavirus, are dosar penal și a fost amendat cu 4.900 de lei. Decizia a fost luată pe fondul refuzului inițial al șoferului de a se supune reglementărilor în vigoare și a intra în carantină.

"Șoferul care a adus în orașul Borșa cele două sicrie din Italia, printre care și cel al femeii de 80 de ani decedată în această țară în urma infectării cu noul coronavirus, a fost amendat cu 4.900 de lei și i s-a întocmit dosar penal pentru zădărnicirea combaterii bolilor. Din primele informații, după ce a revenit în țară, șoferul a refuzat să intre în carantină, dar în urma intervenției autorităților a înțeles situația și a intrat în carantină”, a spus, Dan Bucă, purtătorul de cuvânt al Prefecturii Maramureș.

Femeia de 80 de ani din judeţul Maramureş este primul cetăţean român care a murit de coronavirus în Italia. Aceasta a fost adusă în ţară de membrii familiei, alături de trupul neînsuflețit al surorii sale în vârstă de 75 de ani, de asemenea decedată ca urmare a unei boli necruțătoare, fără implicarea autorităţilor române.