MENIU

Cornel Dinu, afirmaţii şocante după tragedia din clubul Colectiv

Cornel Dinu

La doar câteva zile de la tragedia din Clubul Colectiv din Bucureşti, când peste 30 de tineri şi-au pierdut viaţa nevinovaţi, antrenorul Cornel Dinu a găsit de cuviinţă să critice modul de distracţie al tineretului de azi. "Este un fel de sinucidere mentală", spune oficialul clubului Dinamo.

Tragedia produsă după incendiul de la Clubul Colectiv a a afectat şi lumea fotbalului, care s-a declarat consternată de cele produse în Capitală. Administratorul delegat al lui Dinamo, Cornel Dinu, a vorbit despre "foarte multe bombe de genul acestui club, neaprinse încă".
 
"Drama mare este că există foarte multe bombe de genul acestui club, neaprinse încă. Am fost şi eu de vreo trei-patru ori după 1989 în locuri de genul ăsta, la acţiuni ale clubului Dinamo. Nu am găsit acolo niciun mijloc de distracţie. M-a speriat şi muzica. N-avea nimic cu gustul meu. Pe vremuri, locurile de genul ăsta erau un mijloc de a se întâlni pentru oamenii de o anumită condiţie. În discotecile astea este mult fum, zgomot, nu poţi să stai. M-a speriat acest gust al tineretului nostru. Este o formă de sinucidere mentală", a declarat Dinu pentru Prosport.

Cornel Dinu a făcut o comparaţie cu alte drame din istoria România şi a menţionat că suntem "un popor emoţional inconştient", care sare dintr-o extremă în alta.

„Este înfiorător. Am prins cutremurul din 77 şi, paradoxal, am constatat că atunci eram mult mai bine organizaţi decât am fost acum. Ferească Dumnezeu de un nou cutremur. Nu ai unde să îngrijeşti victimele. Pentru 200 de răniţi a fost nevoie de 7-8 spitale care au adus aparate din alte părţi. Suntem un popor emoţional inconştient. Acum vom sări în altă extremă şi probabil vom închide toate localurile. Nu cred să existe vreunul care să funcţioneze perfect legal. Toate sunt acoperite de peşcheş şi bacşiş", a mai spus Dinu.

Mai multe articole despre:
Cornel Dinu