MENIU

Corlățean, acuzat că i-a cerut ministrului german de Externe să nu vină în România, în campanie

<p>Corlățean, acuzat că i-a cerut ministrului german de Externe să nu vină &icirc;n Rom&acirc;nia, &icirc;n campanie </p>

Președintele Forumului Democratic al Germanilor, Paul Porr, a afirmat, marți, că fostul ministru de Externe, Titus Corlățean, i-a cerut omologului său german, Frank-Walter Steinmeier, să nu vină în România, deși vizita sa era "bătută în cuie", de mai mult timp, invocând "motive obiective", informează Ziare.com. În acest sens, Paul Porr afirmă că Titus Corlatean a încălcat regulile diplomatice, în beneficiul liderului său de partid, Victor Ponta, candidat la alegerile prezidențiale.  

"Trebuia să vină la Sibiu, să fie făcut cetățean de onoare al Sibiului", a punctat Porr, adăugând că ceea ce a făcut Titus Corlățean "nu se face", chiar dacă, la mijloc, era "interesul personal sau de partid", a declarat Paul Porr, într-o emisiune la Europa FM,
Întrebat daca vizita era una oficială, Paul Porr a răspuns:

”Absolut! Probabil îi era teamă că domnul Iohannis crește în sondaje, dacă ministrul face o vizită la Sibiu", a completat acesta.
În plus, președintele FDGR a susținut, încă o dată, că Titus Corlățean i-a cerut personal, omologului său, să nu vină în România.
"Da. O spun cu toată responsabilitatea! Poate confirma ambasada germană, iar, dacă nu, Ministerul de Externe din Germania", a declarat el.
În acest context, președintele Forumului Democrat al Germanilor din România a spus că alegerea lui Klaus Iohannis, ca președinte al României, este cel mai important eveniment pentru comunitatea germană, din țara noastră, și va duce la întărirea legăturilor, între cele două țări, și la sporirea încrederii investitorilor în economia noastră.
Klaus Iohannis a condus Forumul Democrat al Germanilor din Romania, între 2002 și 2013, înainte de a se înscrie în PNL și de a deveni președintele acestui partid.