MENIU

Coreea de Sud a dat statul campaniei de vaccinare anti-Covid. Cine este prima persoană vaccinată

Vaccin AstraZeneca

Coreea de Sud a început, astăzi, campania națională de vaccinare anti-COVID-19, preşedintele sud-coreean Moon Jae In promițând vaccinare gratuită pentru întreaga populaţia de 52 de milioane de locuitori. Primul vaccin administrat este cel produs de compania AstraZeneca, în vreme ce prima persoană vaccinată la Seul a fost o asistentă de la geriatrie în vârstă de 61 de ani.

Potrivit campaniei naționale de vaccinare din Coreea de Sud, în prima etapă vor fi vaccinaţi peste 5.000 de îngrijitori şi pacienţi din 213 centre de asistenţă şi reabilitare.

Contrar planurilor iniţiale, autorităţile au exclus persoanele de peste 65 de ani de la vaccinarea cu AstraZeneca, și asta deoarece nu există suficiente date privind eficienţa acestui ser în rândul vârstnicilor.

Într-o primă fază, vor fi disponibile 1,5 milioane de doze de vaccin în Coreea de Sud, suficient pentru prima şi a doua doză pentru 750.000 de persoane. Dozele sunt produse de compania locală SK Bioscience, sub licenţa AstraZeneca.

Vaccinările cu serul dezvoltat de Pfizer/BioNTech ar urma să înceapă în curusul zilei de mâine, 27 februarie.

Coreea de Sud vrea ca până în al treilea trimestru toţi cetăţenii să fi primit cel puţin o doză de vaccin, iar imunizarea în masă să fie obţinută până în luna noiembrie acaestui an, relatează Agerpres.

De la debutul pandemiei și până în prezent, în Coreea de Sud s-au înregistrat 88,922 de cazuri de infectare, cu 406 noi de infectare de miercuri și până joi, și 1,585 de decese, ultimele 4 tot așa, de mierucri și până joi.