MENIU

Copil ucis de o placă de beton, cine este vinovat. Trimiteri în judecată la un an de la tragedie

Sursa foto: Arhivă

Trei persoane şi o fundaţie au fost trimise în judecată de procurori la un an de la moartea copilului strivit de o placă de beton, în Galați. Băiatul participa la un turneu de fotbal când placă de beton din gardul care împrejmuia stadionul a căzut peste el. Atenție, urmează informații care vă pot afecta emoțional. 

La un an de la moartea copilului pe stadionul Dunărea Galați, instanța a decis trimiterea în judecată a organizatorului competiţiei de fotbal, a antrenorului echipei din care făcea parte copilul ucis, Fundația "Sportul Gălăţean" și a președintele asociației sportive.

Aceștia sunt judecați pentru ucidere din culpă.

Tragedia a avut loc pe data de 24 aprilie a anului trecut. Băiatul de 10 ani venise din Bârlad împreună cu tatăl, antrenorul şi coechipierii lui pentru un eveniment sportiv.

La un moment dat, a vrut să meargă la toaletă și a găsit o gaură în gardul din beton. Când a încercat să se strecoare, două plăci au căzut peste el. Incidentul s-a produs în timp ce tatăl lui, care nu avusese acces în tribună, stătea la poarta stadionului.

Copilul a fost transportat de urgență la spital, dar medicii nu l-au mai putut salva.

La acea vreme, organizatorul competiției declara că vina îi aparține copilului, care s-a strecurat prin gard.

„Nu știu să vă spun exact dacă este o gaură în gard, dar este plasă de protecție. Deci pur și simplu, copilul nu avea ce căuta acolo!”, a precizat Tiberiu Grosu, organizatorul competiției sportive.

Mai multe articole despre:
Copil ucis placa beton trimiteri in judecata