MENIU

Copiii pot oferi mărțișoare și flori de 1 și 8 Martie. Sorin Cîmpeanu: Ministerul Educației nu a transmis nicio interdicție sau recomandare în acest sens

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu

Controverse în spațiul public ca urmare a unei informații potrivit căreia mărțișoarele și florile sunt interzise în școli și grădinițe de 1 și 8 Martie. Informația este demontată însă de ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, care susține că instituția pe care o conduce nu a transmis nicio interdicţie sau recomandare în acest sens. 

Precizarea vine în contextul în care în spațiul public a fost invocat un ordin comun al ministerelor Educaţiei şi Sănătăţii care ar prevede că, în şcoli, este interzis schimbul de obiecte persoanale, din motive de siguranţă sanitară. 

„Ordinul de ministru comun, Educaţie - Sănătate, prevede că nu se pot schimba obiecte personale. Însă Ministerul Educaţiei nu doreşte şi nu poate să se implice în schimbarea valorii de simbol a unei flori în obiect personal. O floare nu este un obiect personal. Nici măcar un mărţişor nu consider că este un obiect personal. Aşadar, Ministerul Educaţiei nu doreşte şi nu poate să se implice în schimbarea unei valori de simbol în obiect personal”, a afirmat Cîmpeanu, la un post de televiziune.

Întrebat dacă ministerul Sănătății ar putea avea un alt punct de vedere pe marginea acestui subiect, ministrul a răspuns: “Deocamdată, școlile sunt în subordinea Ministerului Educației. Iar Ministerul Educației nu a transmis nicio interdicție în acest sens. Nici măcar cu titlu de recomandare. Nici nu va transmite. E un punct de vedere oficial.”