MENIU

Copiii nu au fost ocoliți de coronavirus! Câte cazuri de infecții există în România de la debutul pandemiei și până în prezent

Copiii nu au fost ocoliți de coronavirus! Câte cazuri de infecții există în România de la debutul pandemiei și până în prezent

Pandemia de coronavirus nu a iertat nici copiii. Chiar dacă la debutul acesteia, medicii susțineau că infecția cu virusul SARS-CoV-2 ar putea trece neobservată în rândul celor mici, aceștia fiind susceptibili de forme ușoare sau chiar asimptomatici, iată că lucrurile s-au schimbat pe parcurs, patologia COVID-19 fiind în continuă schimbare. În prezent, în România, un număr de 241 de copii infectaţi cu noul coronavirus sunt internaţi în spitale, opt dintre ei aflându-se în secţiile de terapie intensivă, potrivit unui anunț făcut, astăzi, de Ministerul Sănătăţii și citat de HotNews.ro.

Potrivit sursei citate, 6.081 de copii de pe teritoriul României cu vârste de până la 9 ani au fost infectați cu noul coronavirus de la începutul pandemiei şi până în prezent, în vreme ce din categoria de vârstă 10-19 ani au fost infectați 13.132 de copii.

În ceea ce privește decesele asociate acestei infectări înregistrate în rândul copiilor, trebuie să știți că trei decese au fost înregistrate la copii de până în 9 ani şi două la categoria de vârstă 10-19 ani.

Mai multe articole despre:
coronavirus romania coronavirus copii