MENIU

Copiii iau lecții despre dinozauri în parc, îmbinând cunoștințele cu joaca și arta

<p>Copiii iau lecții despre dinozauri &icirc;n parc, &icirc;mbin&acirc;nd cunoștințele cu joaca și arta</p>
<p>Copiii iau lecții despre dinozauri &icirc;n parc, &icirc;mbin&acirc;nd cunoștințele cu joaca și arta</p>
<p>Copiii iau lecții despre dinozauri &icirc;n parc, &icirc;mbin&acirc;nd cunoștințele cu joaca și arta</p>
<p>Copiii iau lecții despre dinozauri &icirc;n parc, &icirc;mbin&acirc;nd cunoștințele cu joaca și arta</p>
Copiii iau lecții despre dinozauri &icirc;n parc, &icirc;mbin&acirc;nd cunoștințele cu joaca și arta

Programul socio-cultural dezvoltat de Primăria sectorului 5 și Asociația Pro Familia, în parteneriat cu Realitatea TV și realitatea.net sub numele ”Seri de film, muzică și poezie”, oferă copiilor și familiilor lor, în fiecare sfârșit de săptămână din această vacanță, ocazia de a petrece câteva ore în parc, participând la activități cultural-artistice, cu titlu gratuit.

Se îmbină joaca și frumosul, sub formă de artă, dar și cunoștințele elementare despre anumite teme accesibile copiilor, îmbrăcate, de asemenea, în veșmântul jocului.

Dinozaurii sunt mereu subiecte fascinante pentru copii, fie că vorbim despre filme, cărți sau vizite la secțiunile dedicate ale muzeelor. Dacă însă subiectul este deschis la câțiva pași de locul obișnuit de joacă, în mijlocul cartierului, atunci trebuie să te aștepți la o audiență pe măsură.

Înainte de proiecția filmului de animație ”Bunul dinozaur”, gazda evenimentului, Lavina Șandru, realizatoare a emisiunii ”Deschide lumea” de la Realitatea TV, alături de Ladislau Kocsis, cel mai prolific traducător de filme în limba română încă dinainte de 1989, au ținut o lecție interactivă despre dinozauri cu cei mai tineri spectatori. Pădure de mânuțe ridicate, ca la școală, răsărea în Parcul Sebastian, doar că această pădure era și mișcătoare, deplasându-se pas cu pas, cât mai aproape de ”profesorii” ad-hoc. Răspunsuri corecte, însoțite de multe zâmbete, de surprindere, din partea echipei organizatoare, și de mândrie, din partea părinților, așezați cuminți, pe rândurile din spate.

”Nimic nu poate fi mai mulțumitor pentru noi decât să vedem chipurile participanților la evenimentul nostru, pe care deja am început să le recunoaștem. Vin în fiecare week-end alături de noi, chiar și când plouă. ”Astă-seară mai dați film? Astă-seară mai pictați pe fețe?”, vin și ne întreabă cu suflețelele la gură, iar când le dăm asigurări că da, bucuria și încântarea de pe fețele lor mici ne este transmisă nouă. Ne jucăm cu ei, sub privirile părinților, mulțumiți că li se oferă șansa de a avea la doi pași de casă ocazia de a petrece atât de frumos timpul, de a viziona filme de calitate, noi și bine cotate în întreaga lume. Am făcut concursuri de poezie și dans, spectacole artistice vom avea și la finalul programului, pe 11 septembrie, așa cum am avut și la debut. Este cea mai mare satisfacție a mea, că alături de Primăria sectorului 5, Trustul Realitatea, Mc Donald s, Alka și Dr Grandell, am reușit să aducem atâta bucurie copiilor și familiilor lor din sectorul 5. Promit că voi face tot posibilul să dezvoltăm astfel de programe în toate sectoarele Capitalei, căci copiii au nevoie să-și petreacă timpul de joacă într-un mod plăcut și util, în același timp. Educația non-formală are un efect mai puternic și, evident, mai eficient asupra celor mici și indirect, asupra familiilor care nu au posibilitatea să le ofere participarea la evenimente culturale și artistice”, a spus Lavinia Șandru, pentru realitatea.net.

Filmul ”Bunul dinozaur”, produs anul trecut de compania americană Pixar și regizat de Bob Peterson, autorul capodoperelor de animație UP și Finding Nemo, a fost proiectat în aer liber, în Parcul Sebastian, din Capitală. Sute de copii au ocupat cele mai bune locuri din fața ecranului de proiecție, chiar dacă pentru câțiva, ”cele mai bune locuri” înseamnă întins pe jos, pe pavelele încălzite de soarele de peste zi. Au trăit la maximum experiențele bunului dinozaur, reușind să-l și încadreze în specia de dinozauri despre care vorbiseră înainte de a începe filmul.