MENIU

Copiii din Gaza au dezvoltat traume severe după 16 zile de bombardamente - Avertismentul unui psihiatru

Copiii din Gaza au dezvoltat traume severe după 16 zile de bombardamente - Avertismentul unui psihiatru

Copiii din Gaza au dezvoltat traume severe după 16 zile de bombardamente, afirmă un psihiatru palestinian care relatează că numeroşi copii manifestă convulsii, teamă, comportament agresiv.

Impactul psihologic al războiului asupra copiilor este evident, a spus Fadel Abu Heen, un psihiatru din Gaza. Copiii „au început să dezvolte simptome grave de traumă, cum ar fi convulsii, enurezis, frică, comportament agresiv, nervozitate”.

„Lipsa unui loc sigur a creat un sentiment general de teamă şi groază în rândul întregii populaţii, iar copiii sunt cei mai afectaţi”, a subliniat el.

„Unii dintre ei au reacţionat direct şi şi-au exprimat temerile. Deşi ar putea avea nevoie de intervenţie imediată, s-ar putea să fie într-o stare mai bună decât ceilalţi copii care nu s-au manifestat au păstrat oroarea şi trauma în interiorul lor”, afirmă specialistul.

Aproximativ jumătate din populaţia de 2,3 milioane de persoane din Gaza sunt copii. Din 7 octombrie, ei au trăit sub un bombardament aproape constant, mulţi fiind duşi în adăposturi temporare în şcolile conduse de ONU, după ce şi-au părăsit casele, fără a avea acces la hrană sau la apă potabilă.

Duminică, Ministerul Sănătăţii condus de Hamas din Gaza a declarat că 1.750 de copii au fost ucişi în cele 16 zile de bombardament lansat de către forţele israeliene de la atacul criminal al Hamas din 7 octombrie. Adică, în medie, aproape 110 copii pe zi. Alte mii au fost răniţi.

Mai multe articole despre:
israel hamas conflict copii