MENIU

Copiii chinezi, INJECTAȚI cu hormoni de creștere! De ce recurg părinții la o astfel de MĂSURĂ

Injecție

Măsură incredibilă la care recurg unele familii din China în speranța că în acest fel copiii lor vor crește mai înalți: îi injectează cu hormoni de creștere. Mediicii trag un semnal de alarmă și spun că majoritatea copiilor pe care i-au consultat nu aveau nevoie de un astfel de tratament. În plus, ei arată riscurile pe care le presupune urmare unui astfel de tratament, deloc ieftin am putea spune, având în vedere că valoarea medie este undeva între 461 și 615 de dolari pe lună. 

Unii copii din China sunt injectați cu hormoni de creștere de către proprii părinți în speranța că vor fi mai înalți. Se pare că părinții recurg la această măsură extremă fiind îngrijorați de faptul că dacă vor rămâne mici de înălțime, acest lucru ar putea împiedica un viitor luminos al copilului, potrivit South China Morning Post, citat de HotNews.ro.

Ciudatul "trend" a apărut din cauza următorilor factori: copiii cresc într-un mediu hipercompetitiv, crește nivelul de trai, ceea ce duce la faptul că sunt mai accesibile astfel de produse, iar tratamentul funcționează.

„Avem mulți părinți care cer injecții cu hormoni de creștere pentru copii în ultimii ani. Erau neliniștiți ori pentru că ei nu erau înalți, ori deoarece credeau că unui copil scund i-ar fi mai greu să-și găsească un loc de muncă atunci când va crește”, spune doctorul Wang Xiumin de la Shanghai Children’s Medical Center.

În opinia ei, majoritatea copiilor pe care i-a văzut nu aveau, de fapt, nevoie de hormoni de creștere. Mai mult decât atât, medicul atrage atenția asupra faptului că adăugarea hormonilor sintetici distruge echilibrul hormonilor din organism, lăsând o cantitate relativ mică de alți hormoni.

Media înălțimii tinerilor chinezi a crescut mult în ultimii 35 de ani datorită îmbunătățirii calității vieții, astfel că multe familii au apelat la diferite produse care duc la creștere.

Media unei femei de 19 ani a crescut cu 5 cm din 1985 până în 2019. Pentru bărbați, creșterea este de 7,6 cm.

În tot acest timp, business-urile care se ocupă de producerea acestor hormoni au devenit și ele mai profitabile, veniturile industriei ridicându-se, în 2020, la 1,19 miliarde dolari, mai arată sursa citată.
 
Mai multe articole despre:
china copii chinezi hormoni crestere