MENIU

Copii încătuşaţi şi loviţi de poliţia locală, într-un parc din Bucureşti. UPDATE Reacții autorități

UPDATE / La solicitarea realitatea.net, Primăria Sectorului 3 a anunțat că "a fost sesizată Comisia de Disciplină, care va verifica și va lua măsurile care se impun cu privire la faptele semnalate"

Realitatea.net redă, mai jos, răspunsul Primăriei Sectorului 3:

"În legătură cu evenimentul petrecut ieri, 11 septembrie 2018, în Parcul Al.I. Cuza, pentru o corectă informare a opiniei publice Biroul de Presă al Primăriei Sectorului 3 este abilitat să facă următoarele precizări:

Conducerea Direcției Generale de Poliție Locală a Sectorului 3 dezaprobă ferm orice tip de comportament violent sau agresiv. Pentru lămurirea tuturor aspectelor care țin de producerea evenimentului vă informăm că a fost sesizată Comisia de Disciplină, care va verifica și va lua măsurile care se impun cu privire la faptele semnalate, în conformitate cu prevederile legale. Mai multe informații legate de acest caz vor fi făcute publice după finalizarea cercetării disciplinare"

De asemenea, primarul Sectorului 3, Robert Negoiță, a scris pe Facebok, drept replică la un comentariu: "Se va face o ancheta serioasa si se vor dispune masuri. Sigur, orice act de violenta este de condamnat, dar trebuie sa se verifice exact cazul in primul si in primul rand"

--------------------

ȘTIREA INIȚIALĂ

Un video şocant, postat pe reţelele de socializare, în care doi copii încătuşaţi de coşul de gunoi sunt loviţi de poliţiştii locali, în parcul IOR din sectorul 3 al Capitalei, a provocat un uriaş val de critici. Rareş Bogdan, realizatorul "Jocuri de putere" a condamnat public actul de violenţă gratuită. 

"Rică și Vali - doi dintre copiii din Deltă - au fost bătuți și legați cu cătușele de un coș de gunoi de către Poliția Locală Sector 3 pentru că au prins patru pești în parcul IOR.

Vom depune plângere penală împotriva instituției care i-a angajat pe ghiolbanii care bat copii pe stradă," este o parte a mesajului postat de Radu Ciorniciuc, reporter la portalul Casa Jurnalistului. 

Motivul pentru care polițiștii au decis să folosească violența împotriva copiilor sunt... 4 pești. Deși știau că sunt filmați, aceștia au continuat scandalul. 

SONDAJ | Realitatea.net va intreaba: sunteti multumiti de activitatea politiei locale? VOTEAZA SI TU AICI!

Primarul sectorului 3, Robert Negoiţă, a comentat şi el cazul, într-o postare pe FB. ""Se va face o ancheta serioasa si se vor dispune măsuri. Sigur, orice act de violenta este de condamnat, dar trebuie sa se verifice exact cazul în primul şi în primul rând." Potrivit Digi 24, la poliţia locală a sectorului 3 s-a activat comisia de disciplină, care va analiza cele întâmplate.

Rareş Bogdan, REVOLTAT! Face praf poliţia locală după violenţele asupra unor minori

sursă video: FB/Radu Ciorniciuc

Mai multe articole despre:
Rareş Bogdan