MENIU

Coordonatorul campaniei de vaccinare anti-covid - Valeriu Gheorghiță: ”Din ianuarie, ar trebui să avem cel puțin 20.000 de persoane vaccinate pe zi”

Valeriu Gheorghiță, șeful Comitetului Naţional de conducere a campaniei de vaccinare împotriva COVID-19

Coordonatorul campaniei de vaccinare, medicul Valeriu Gheorghță, a anunțat, sâmbătă seara, la un post TV, că din 4 ianuarie vor începe activitatea de vaccinare 90% dintre cele 270 de centre de vaccinare din România și ar trebui să se ajungă la 20.000 de persoane vaccinate pe zi.

“De luni, 4 ianuarie, activitatea va fi începută în peste 90% din cele 370 de centre de vaccinare destinate pentru personalul medical, ceea ce ar trebui să ne asigure o imagine reală a ratei de vaccinare din România. Eu cred că numărul va fi mult mai mare şi vom reuşi să acoperim într-un timp relativ scurt, cel puţin până la jumătatea lunii ianuarie, mare parte din personalul medico-social, ceea ce ne creează posibilitatea cât se poate de reală ca, din a doua jumătate a lunii ianuarie, să începem vaccinarea pentru etapa a doua din Strategia de vaccinare, începând cu vaccinarea persoanelor din căminele rezidenţiale, din centre medico-sociale.

Din 4-5-6 ianuarie ar trebui să avem cel puţin 20.000 de persoane vaccinate pe zi", a spus medicul Valeriu Gheorghiţă.

„Vaccinul are o eficacitate de peste 95%. Acest lucru înseamna că mai mult de 9 persoane din 10 vaccinate nu vor dezvolta boala. Este un lucru extraordinar, mai ales pentru persoane din grupele vulnerabile care dezvolta forme severe (…) Vom avea cel puțin 3 milioane de români vaccinați în iunie”, a declarat Valeriu Gheorghiță.

 

Mai multe articole despre:
valeriu gheorghita