MENIU

Controversele induse de Trump au cauzat turbulențe pe Wall Street. Bursa înregistrează scăderi

Miercuri, acțiunile din S.U.A. și dolarul au căzut, iar prețurile obligațiunilor au urcat, în timp ce investitorii au abandonat activele riscante pe fondul incertitudinii cu privire la capacitatea președintelui american Donald Trump de a realiza o reformă fiscală de reglementare.

Rapoartele pe care Trump le-a cerut fostului director FBI, James Comey, în legătură cu o anchetă la care a fost supus fostul consilier pe probleme de securitate națională, Michael Flynn, au ridicat suspiciuni cu privire la intențiile reale ale președintelui Trump și dacă acesta a încercat să intervină în ancheta federală.

În ciuda devalorizării succesive din ultimul timp, bursa de valori din SUA a înregistrat creșteri, dar aceastea au avut loc doar în cursul tranzacțiilor de după-amiază, informează globalnews.ca.

Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu peste 300 de puncte, iar indicele de volatilitate CBOE - etalonul de criză al Wall Street - a crescut peste nivelul 14 pentru prima dată din 21 aprilie.

Miercuri, indicele S&P 500 a suferit, într-o singură zi, cea mai mare scădere, din septembrie până în prezent, deoarece speranțele pentru reducerea impozitelor și alte politici pro-business s-au estompat după controversa rapoartelor președintelui Donald Trump. S&P 500 a pierdut 43,35 puncte (1,81 la sută)

Indicele Dow Jones Industrial Average a scăzut cu 370,12 puncte (1,76 la sută), iar Nasdaq Composite a scăzut cu 158,63 puncte (2,57 la sută).

Anunțul vine în toiul unei săptămâni tumultoase la Casa Albă, după ce președintele Trump l-a concediat în mod neașteptat pe fostul director a FIB, James Comey, și este bănuit că ar fi dezvăluit informații clasificate ministrului rus de externe, Serghei Lavrov, în legătură cu o operațiune planificată de Statul Islamic.