MENIU

Polițistul care a accidentat mortal o fată de 13 ani, AUDIAT. Adevărul despre permisul de conducere - Ce riscă bărbatul

Accident masina de politie Capitala

Polițistul care a accidentat mortal o fetiță de 13 ani și a rănit-o grav  pe alta a fost audiat vineri dimineață de către procurori. Procurorii vor trebui să stabilească, pas cu pas, pe baza probelor și după audierea martorilor, cum s-a ajuns la acest teribil accident.

Audierile, la Parchetul de pe lângă Judecătoria Sectorului 1. Polițistul nu a fost pus încă sub învinuire.
Sunt doar primii pași în anchetă, procurorii așteaptând și rezultatele necropsiei, pentru ca în baza acestora, a probelor și a relatărilor martorilor să decidă ce se va întâmpla cu omul în uniformă.,
 
Anchetatorii vor să se lămurească dacă politistul se află în misiune, precum și dacă avea semnalele acustice și cele luminoase pornite, așa cum spune legea.
 
Totodată, aceștia vor trebui să stabilească cu ce viteză circula mașina de poliție în momentul producerii accidentului. Potrivit Realitatea PLUS, polițistul are permis de conducere din 2012, preschimbat în Anglia în 2016.

Poliția Capitalei a venit cu precizări după informațiile apărute în spațiul public, cu privire la permisul de conducere deținut de către polițistul implicat în evenimentul rutier din Sectorul 1 în care o fată de 13 ani a murit și o altă fată de 11 ani se află la spital, în stare gravă.

„Bărbatul a obținut permisul de conducere în anul 2012, în România. În anul 2016, bărbatul și-a preschimbat permisul în Marea Britanie. Având în vedere Convenția de la Viena din 8 noiembrie 1968, permisul de conducere este valabil, pe bază de reciprocitate UE”, se arată în comunicatul Poliției Capitalei.

O altă controversă este legată de reacțiile polițistului după comiterea accidentului. Nu în ultimul rând, este important de aflat cum a reacționat, de fapt, polițistul când a coborât din mașina de poliție, după ce le-a accidentat pe cele două fete, și asta deoarece sunt controverse legate de acest aspect. Martorii spun că acesta nu ar fi acordat atenție victimei și că ar fi verificat sumar dacă fata de 13 ani mai era în viață.
 
De cealaltă parte, se pare că primul apel la 112 în care era anunțat accidentul ar fi venit chiar din partea polițistului.
 
Poliția Capitalei spune  a omul legii a verificat starea victimei după ce a accidentat-o.
 
Martorii spun însă că polițistul a fost protejat de colegii săi. Toate aceste lucruri trebuie lămurite de procurorul de caz.