MENIU

Controale la sânge pe Valea Prahovei și în Poiana Brașov: Amenzi de 140.000 de lei. Ce au descoperit inspectorii ANSVSA

Controale la sânge pe Valea Prahovei și în Poiana Brașov: Amenzi de 140.000 de lei

Controale la sânge face Autoritatea Națională Sanitară Veterinară chiar în ultima zi a anului. Au fost dispuse acțiuni pentru a nu exista incidente alimentare în mai multe stațiuni turistice.

Amenzi de 140 de mii de lei în zonele turistice din Prahova și Brașov, date de Autoritatea Sanitar-Veterinară pe parcursul a trei zile. Au fost confiscate 4,2 tone de alimente.
acum o oră
“Controalele au vizat respectarea condițiilor de igienă în care sunt produse, depozitate, transportate şi valorificate produsele alimentare, pentru asigurarea salubrităţii alimentelor şi eliminarea oricărui risc alimentar”, transmite ANSVSA, care a efectuat verificări în intervalul 28 – 30 decembrie.

Astfel, au fost verificate 128 de societăți comerciale (restaurante, baruri, pensiuni, magazine alimentare, carmangerii, cofetării, brutării, etc). Ca urmare a neregulilor constatate, au fost aplicate 23 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de 143.200 lei, și au fost reținute oficial peste 4.200 de kg de carne, produse din carne, legume și fructe.

ANSVSA precizează că asemenea controale vor fi intensificate de Revelion și până pe data de 7 ianuarie 2022.