MENIU

Contract cu ghinion pentru Loteria Română. Pagubă de 61 milioane euro

Contract cu ghinion pentru Loteria Română. A scăpat printre degete 75 de milioane de euro, din motive care nu li se pot imputa decât managerilor.

Conducerea a semnat un contract cu o firmă care i-a livrat 10.000 de aparate pentru jocuri de noroc şi cu care urma să împartă câştigul. Nu şi-a respectat însă partea de înţelegere şi a primit doar o cincime din sumă, scrie Digi24.ro.

Acum, contractul este anchetat de procurorii anticorupţie şi de Corpul de Control al Ministerului de Finanţe. După semnarea contractului cu Novomatic, conducerea Loteriei Naţionale se lăuda, printr-un comunicat de presă, în octombrie 2013 că a reuşit să finalizeze cu succes contractul cu firma austriacă, pe care a ales-o din cinci mari companii de profil. A doua zi, premierul Victor Ponta întărea declaraţiile conducerii Loteriei.

„Zece ani de zile, la Loteria Română am luat zece milioane de euro. Acum am semnat un contract să luăm 75 de milioane de euro. Deci, de la 10 la 75. Dacă te uiţi la televizor, o să afli că e ceva rău".

După terminarea primului an de contract, Digi24 a vrut să afle de la conducerea Loteriei câţi bani a încasat de la austrieci. De mai bine de trei luni, conducerea companiei refuză să spună care este suma pe care a primit-o.

Loteria Română nu are şanse să încaseze de la Novomatic diferenţa de 61 de milioane de euro, din cauza unor clauze contractuale. Mai multe...

Mai multe articole despre:
Loteria Română