MENIU

Continuă greva! ULTIMATUM pentru guvernanți - Mesajul lui Anton Hadăr

Continuă greva!

Continuă greva! Este mesajul tranșat pe care l-au făcut astăzi sindicatele din învățământ! Ordonanța de urgență adoptată de guvern este nemulțumitoare și nu majorează și salariile debutanților, au transmis aceștia. În acest context, examenele s-ar putea amâna. 

Întrebat dacă e școală sau nu începând de luni, Anton Hadar - președintele Federației Sindicale Alma Mater a răspuns: „Cred că vom fi tot așa, într-o situație neclară. Probabil unii vor începe școala, dar cei mai mulți vor rămâne în grevă. Așteptăm o completare a ordonanței de Guvern”.

Sindicatele din Educație acuză că Guvernul nu a majorat și salariile debutanților și cer un nou act normativ. Între timp, greva va continua.

„Aveți însă 6 luni să vă pregătiți. Aveți 6 luni în care puteți reforma statul, în așa fel încât, de la 1 ianuarie 2024, să puteți acorda minimum 15% din cheltuielile bugetului consolidat pentru învățământ”, au transmis sindicaliștii.

„Acest lucru foarte important pentru noi, respectiv salariul debutantului cu studii superioare, să fie echivalentul salariului mediu brut pe economie. El apare în momentul de față în nota de fundamentare. Nota de fundamentare nu are nicio valoare din punct de vedere juridic. Am cerut Guvernului să ne spună clar care este motivul pentru care nu se poate emite un act normativ din acest punct de vedere. Nu am primit niciun răspuns foarte clar”, a declarat Marius Nistor.

Sindicaliștii nu spun însă cum vor fi afectați elevii care au de dat examene importante.

Greva din educație a început pe 22 mai. 

Mai multe articole despre:
greva profesori guvern criza hadar