MENIU

Consilierii din Chișinău s-au luat la bătaie din cauza unor proiecte imobiliare - VIDEO

Consilierii din Chișinău s-au luat la bătaie din cauza unor proiecte imobiliare Foto: Agora.md

Bătaie în toată regula între membrii a două formațiuni politice din Republica Moldova. Consilierii municipali din Chișinău din partea Partidului Socialiștilor și cei ai Partidului Acțiune și Solidaritate s-au încăierat în mijlocul unei ședințe oficiale. 

 

Altercația a început în timpul votului cu privire la un proiect de pe ordinea de zi. După ce consilierii PAS, partid din care provine și Maia Sandu, au acuzat PSRM și Platforma DA de formarea unei majorități care să voteze pentru construcții ilegale care pun orașul în pericol, relatează Realitatea PLUS.

Președintele Facțiunii PAS, Vasile Grădinaru, a intrat în conflict direct cu Dinari Cojocaru consilier PSRM. Conflictul s-a iscat din cauza unor proiecte imobiliare, scrie agora.md.

PAS este împotriva votării unor proiecte pentru aprobarea Planului Urbanistic Zonal. Planul presupune construcția unui ghetou din blocuri cu 2.000 de apartamente și despre care se crede că vor cauza probleme grave pentru locuitorii din zonă, din cauza lipsei infrastructurii sociale. Printre problemele semnalate se numără și faptul că familiile care vor locui în acest complex se vor confrunta cu lipsa instituțiilor de învățământ, din cauză că în apropiere nu există grădinițe sau școli cu predare în limba română. 

Până la finalul ședinței, în timp ce unii consilierii s-au luat la harță, alții au votat proiectele respective, mai notează presa de peste Prut. 

Sursă Foto/Video: Agora.md