MENIU

Consecințele imediate ale Brexit-ului. Ce se întâmplă după miezul nopții în Europa

Brexitul urmează să aibă loc la miezul nopții, după mai bine de 1.300 de zile de la decizia britanicilor de a părăsi Uniunea Europeană, care a avut loc pe 23 iunie 2016.

Ce se întâmplă concret, imediat după miezul nopții, în urma Brexit, și ceea ce se va schimba începând din acel moment, citiți mai jos.

1. Uniunea Europeană va pierde pentru prima oară un stat membru și, mai ales, una dintre cele mai mari şi mai bogate ţări din bloc.

2. Vor "pleca" 66 de milioane de locuitori, iar populaţia UE va scădea la aproximativ 446 de milioane de oameni.

3. Teritoriul Uniunii se va micşora, de asemenea, cu 5,5%.

4. În cazul în care va decide vreodată să se întoarcă, Marea Britanie va trebui să se supună procedurii de aderare obişnuite.

5. Potrivit ONU, aproximativ 1,2 milioane de cetăţeni britanici trăiesc într-un stat membru UE, în principal în Spania, Iralanda, Franţa, Germania şi Italia.

6. Potrivit Oficiului britanic de statistică, 2,9 milioane de cetăţeni ai celor 27 de state membre UE trăiesc în Marea Britanie - reprezentând 4,6% din populaţia ţării.

7. În virtutea acordului retragerii, expatriaţii instalaţi de o parte şi de alta a Canalului Mânecii până la finalul perioadei de tranziţie îşi vor păstra drepturile de a locui sau munci în ţara gazdă.

8. Cetăţenii europeni care locuiesc în Regatul Unit trebuie să se înregistreze pentru a beneficia de aceste drepturi. Britanicii care trăiesc în UE sunt vizaţi de proceduri diferite de la ţară la ţară, a informat news.ro.

Mai multe articole despre:
brexit consecinte brexit brexit consecinte