MENIU

Confuzie în PSD. Bădălău anunță moțiune de cenzură, Teodorovici zice că „nu ne jucăm de-a moțiunile”

Senatorul PSD Niculae Bădălău a anunțat luni că, împreună cu o echipă de colegi din partid, pregătește o moțiune de cenzură care va fi depusă în luna februarie, iar în acest fel este convins că social-democrații vor prelua din nou guvernarea. În schimb, colegul său de partid Eugen Teodorovici îl contrazice și spune că „nu ne jucăm de-a moțiunile și astăzi e un guvern, mâine e un alt guvern”.

Senatorul PSD Niculae Bădălău a anunțat că, împreună cu o echipă de colegi din partid, pregătește o moțiune de cenzură care va fi depusă în luna februarie, iar în acest fel este convins că social-democrații vor prelua din nou guvernarea

„În momentul ăsta, cu o echipă de colegi pregătim moțiunea din februarie și din februarie eu sunt convins că PSD va prelua guvernarea și vom avea o guvernare în continuare pentru oameni", a declarat, luni la sediul PSD, Niculae Bădălău.

După demiterea Guvernului Dăncilă, președintele Camerei Deputaților, Marcel Ciolacu, a declarat că PSD, care acum este în Opoziție, va pregăti o moțiune de cenzură împotriva Guvernului Orban, însă îi lasă pe cei de la PNL „să treacă luna de miere”.

„Acesta e rolul Opoziției, nu e normal să se realizeze o moțiune de cenzură? Îi lăsăm să treacă luna de miere. Pe temele pe care ni le vor da dânșii (despre realizarea moțiunii, n.red.)”, a spus Marcel Ciolacu pe 14 octombrie, la doar patru zile de la căderea Guvernului Dăncilă prin moțiune de cenzură.

Pe de altă parte, Eugen Teodorovici nu este de acord cu depunerea unei moțiuni de către PSD împotriva Guvernului Orban.

Teodorovici a declarat, luni, că depunerea unei moțiuni de cenzură este un instrument democratic cu care „nu trebuie să ne jucăm”.

Senatorul PSD a precizat că depunerea unei moțiuni trebuie să fie discutată foarte clar, deoarece „guvernul unei țări nu se schimbă de pe o zi pe alta”.

„Nu trebuie să ne jucăm cu aceste instrumente, clar democratice. Trebuie să fie discutate foarte clar discutate, pentru că totuși guvernul unei țări nu se schimbă de pe o zi pe altă. Și orice om politic trebuie să fie în primul rând cu gândul la economia țării, la țară. Deci nu trebuie să ne jucăm de-a moțiunile și astăzi e un guvern, mâine e un alt guvern”, a afirmat Eugen Teodorovici, luni, la sediul PSD