MENIU

Conflictul din Orientul Mijlociu se EXTINDE - Israelul, atacat și din Siria cu 3 rachete

Trei rachete au fost lansate din Siria, vineri seară, spre Israel. Atacul vine la o zi după cel din Liban.

Potrivit armatei israeliene, una dintre rachete a căzut pe teritoriul sirian, iar celelalte două au lovit zone nelocuite din nordul Israelului.

Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO) a transmis că ”trei explozii” au fost auzite în apropiere de Quneitra, în Siria, la frontiera cu Înălţimile Golan ocupate de Israel. OSDO nu a putut preciza însă dacă tirurile au vizat Israelul sau au fost rezultatul luptelor sporadice în curs între armata siriană şi grupurile de opoziţie armate.

Cu câteva ore înainte, în apropierea frontierei israeliano-libaneze, soldaţi israelieni au deschis focul în direcţia unor manifestanţi libanezi care au reuşit pentru scurt timp să pătrundă de partea israeliană a barierei.

Mișcarea șiită libaneză Hezzbollah şi Agenţia Naţională de Informaţii (ANI) au confirmat decesul unui membru al grupării, din cauza rănilor provocate de tirurile israeliene.

De luni, aproximativ 2.000 de rachete au fost trase din Fâşia Gaza, controlată de Hamas, asupra Israelului, dintre care 90% au fost interceptate de scutul antirachetă Iron Dome, potrivit unui bilanţ prezentat vineri de armata israeliană. De la debutul noului val de violenţe în Orientul Mijlociu, 119 de palestinieni, între care 31 de copii, au fost ucişi în Fâşia Gaza, conform unui bilanţ reactualizat de Ministerul local al Sănătăţii. În Israel, numărul morţilor a crescut la opt, potrivit Agerpres.

Citește și: ”Conflictul din Orientul Mijlociu ESCALADEAZĂ - Israelul, atacat din Liban cu 3 rachete. Armata amenință cu o ofensivă terestră”