MENIU

Conducere nouă la IPJ Ilfov după izbucnirea scandalului legat de azilele groazei - Noii șefi vor numi echipa managerială la Poliția Voluntari

Conducere nouă la IPJ Ilfov după izbucnirea scandalului legat de azilele groazei

Conducere nouă la IPJ Ilfov după izbucnirea scandalului legat de azilele groazei. Noii șefi vor numi echipa managerială la Poliția Voluntari.

Conducere nouă la IPJ Ilfov după izbucnirea scandalului legat de azilele groazei.

„Centrul de Informare și Relații Publice din cadrul Inspectoratului General al Poliției Române este abilitat să comunice următoarele:

Cu data de 12 iulie a.c., prin ordin al ministrului afacerilor interne, comisar-șef de poliție Dumitru BÎLTAG a fost împuternicit să exercite atribuțiile funcției de șef al Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov. Ofițerul are o vastă experiență managerială, în trecut îndeplinind funcția de inspector șef al Inspectoratului de Poliție Județean Mureș, funcția de director al Oficiului Național de Protecție a Martorilor și cea de adjunct al Inspectoratului General pentru Imigrări.

De asemenea, din dispoziția inspectorului general al Poliției Române, cu data de astăzi, 12 iulie, comisar-șef de poliție Florea Remus-Mugurel a fost împuternicit să exercite atribuțiile funcției de adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov. Acesta îndeplinea funcția de șef al Secției 23 de Poliție București.

Totodată, din dispoziția inspectorului general al Poliției Române, cu aceeași dată, subcomisar de poliție Bălan Alexandru-Daniel a fost împuternicit să exercite atribuțiile funcției de adjunct al șefului Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov. Acesta îndeplinea funcția de adjunct al șefului Secției 2 de Poliție București.

În perioada imediat următoare, noua echipă managerială a Inspectoratului de Poliție Județean Ilfov o să stabilească noua conducere a Poliției Orașului Voluntari”, a transmis IGPR.

Căminele groazei, se iau primele măsuri

Șefii IPJ Ilfov și ai Poliției Voluntari au fost demiși. Cătălin Predoiu - ministrul de Interne a trimis Corpul de Control al IGPR în Ilfov luni!

În urma dezvăluirilor privind condițiile inumane din azilele din Ilfov, ministrul de Interne a dispus trimiterea specialiștilor din Corpul de Control al Inspectoratului General al Poliției Române (IGPR) la Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Ilfov, precum și la Polițiile din Voluntari și Afumați. 

Aceste verificări au fost demarate în urma dezvăluirilor potrivit cărora bătrânii aflați în aceste azile erau umiliți, lăsați fără mâncare și medicamente de către personalul acestor locații, unde ar fi trebuit să-și petreacă anii de bătrânețe în condiții decente.

Conducerea Ministerului Afacerilor Interne și șefii Poliției Române au luat această decizie pentru a investiga situația din aceste azile și pentru a lua măsuri împotriva oricăror practici ilegale și inumane care ar putea fi identificate. Obiectivul verificărilor este de a asigura respectarea drepturilor și bunăstarea bătrânilor din azilele din Ilfov.

Dezvăluirile cu privire la condițiile mizere și neglijarea suferită de bătrânii din aceste azile au generat un val de indignare și preocupare în rândul opiniei publice. Este esențial ca astfel de abuzuri să fie investigate în profunzime și să fie aduse în fața justiției persoanele responsabile.

Anchetă de proporții la azilele groazei

Azilele de bătrâni din Ilfov ascund nereguli grave. Documentele care arată cum se făceau controalele de la azile au intrat în posesia Realitatea PLUS. Totul era perfect, dar numai în hârtiile care erau trimise la centru. În aceste documente, apăreau medici care consultau cu regularitate oamenii, lenjeriile erau curate, oamenii erau spălați zilnic și primeau mâncare și produse de igienă de cea mai bună calitate. Nimic din toate aceste rapoarte nu era, însă, real.

Citește și: Căminele groazei din Ilfov. STENOGRAME BOMBĂ: cum funcționau centrele doar pe hârtie, fără acte reale - Șocant cine făcea legea